Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van uienzaden?

Transvetten vermijden

 1. De naam "uienzaad" is enigszins een verkeerde benaming, omdat het zaad niet in de uienfamilie voorkomt. Het wordt wetenschappelijk erkend als Nigella sativa, Latijn voor 'zwarte plant'. Grieken gebruikten het zaad om tal van kwalen te behandelen, waaronder parasitaire wormen, hoofdpijn en tandpijn. Nigella sativa is ook ontdekt in Egyptische graven, alleen gereserveerd voor de meest heilige items. Het is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied en wordt verbouwd in Noordoost-India, Saoedi-Arabië en Egypte.

Voedingswaarde-informatie

 1. Volgens Drugs.com bevat Nigella sativa tot 38 procent olie en maximaal 2,5 procent etherische olie. Het bevat ook calcium, vezels, ijzer, kalium en natrium. Wat de voeding betreft, bevatten de zaden 21 procent eiwit, 35 procent koolhydraten en 36 procent vet. Een studie in het nummer van 15 augustus 2013 van "Diagnostic Pathology" toont aan dat Nigella sativa ook stoffen bevat die uw risico op diabetes helpen verlagen.

Etherische olie

 1. Gebruik van Nigella sativa omvat de behandeling van astma, diarree en dyslipidemie of abnormale lipidenconcentraties in het bloed. Een King Saudi University-studie met de afdeling diergeneeskunde in Saoedi-Arabië bestudeerde de veranderingen die werden ervaren door de invloed van de essentiële olie van het zaad op ratten. Ze ontdekten dat de olie ontstekingsremmende, antimicrobiële, koortsverminderende, antineoplastische - het voorkomen van de verspreiding van kwaadaardige cellen - en pijnstillende eigenschappen heeft. Ze melden ook dat de olie "de bloeddruk verlaagt en de ademhaling verhoogt." De ratten vertoonden een toename van hemoglobine en een afname van glucose, triglyceriden en cholesterol. De voordelen kunnen liggen in de antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen, maar meer studies zijn nodig voor definitieve voordelen.

Onderzoek naar levertransplantatie

 1. In een onderzoek uit september 2008 onder leiding van medisch directeur Harran University, Dr. Fahrettin Yildiz uit Turkije, meldde dat Nigella sativa ischemie, of het gebrek aan bloedstroom, tegenging in de nieuw getransplanteerde levers van ratten. Dit is veelbelovend voor veel soorten transplantatiechirurgie met de reperfusie of terugkeer van de bloedstroom naar het getransplanteerde orgaan. Onderzoekers noemen het actieve ingrediënt thymoquinone, dat pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen heeft.

Allergieën

 1. In een studie uit 2003 door de Humboldt University School of Medicine in Berlijn, evalueerden onderzoekers de effecten van Nigella sativa op allergieën waarbij 152 mensen betrokken waren met enige variatie van allergische rhinitis, astma of eczeem. De deelnemers kregen capsules van 40 tot 80 milligram per dag Nigella sativa olie. Gegeven een definitieve schaal om hun symptomen te beoordelen, rapporteerden allen enige mate van verbetering met de behandeling. De resultaten bewezen, meldden de onderzoekers, "als een effectief hulpmiddel voor de behandeling van allergische aandoeningen."

Overwegingen

 1. Hoewel Nigella sativa al eeuwen wordt gebruikt en alleen allergische huidreacties tot op heden de enige bijwerkingen zijn, is er relatief weinig bekend over de dosering, interacties met andere medicijnen, contra-indicaties en toxiciteit van het kruid . Raadpleeg een arts voordat u de zaden of de olie aan uw dieet of supplementen toevoegt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407