Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van uipoeder?

Vezelvoordelen

 1. Uienpoeder is gemaakt van gedehydrateerde uien, waardoor het een geconcentreerde smaak heeft die goed past bij veel voedingsmiddelen. Het gebruik van uipoeder bij het koken biedt gezondheidsvoordelen omdat het enkele voedingsstoffen bevat, maar in kleine hoeveelheden, wat betekent dat u er niet op kunt vertrouwen om uw dagelijks aanbevolen totalen te bereiken. Zoek naar uienpoeder in de kruidengang van uw supermarkt en pas op dat u het niet verwart met uienzout.

Natriumarm

 1. Uienpoeder heeft een intense smaak, maar is zeer zoutarm, met slechts 2 mg per theelepel. Dit maakt het een goede vervanger voor zout in veel recepten, waaronder hamburgers, salades en soepen. De dagelijkse aanbevolen inname voor natrium is niet meer dan 2.300 mg, een aantal dat veel Amerikanen overschrijden. Door zout te verminderen door uipoeder te gebruiken tijdens het koken, kunt u het risico op hoge bloeddruk, hartaandoeningen en beroertes verminderen.

Calcium

 1. Calcium is een voedingsstof die uw lichaam nodig heeft voor sterke botten en tanden, maar speelt ook een rol bij de zenuwoverdracht en een gezonde werking van uw spieren. Een theelepel uienpoeder bevat 9 mg calcium. Met aanbevelingen voor dagelijkse inname tussen 1.000 en 1.200 mg, lijkt dit aantal misschien niet veel, maar het toevoegen van uipoeder aan uw favoriete gerechten kan uw inname zonder veel moeite verhogen.

Weinig vet en calorieën

 1. Het gebruik van uipoeder in uw favoriete recepten verhoogt de smaak zonder een aanzienlijke hoeveelheid vet en calorieën toe te voegen. Door uw dieet gematigd te houden in beide, kunt u uw gewicht onder controle houden, wat het risico op verschillende gezondheidsproblemen vermindert, waaronder hartaandoeningen en diabetes. Een theelepel uienpoeder bevat slechts acht calorieën en vrijwel geen vet, zodat u zoveel kunt gebruiken als u wilt zonder uw gezondheidsdoelstellingen te belemmeren.

Kalium

 1. Een theelepel uipoeder bevat 24 mg kalium, een voedingsstof die helpt de bloeddruk te reguleren. Gezonde spier- en botcontractie, spijsvertering en hartslag zijn andere lichaamsfuncties die afhankelijk zijn van een voldoende inname van kalium. Een tekort aan kalium kan spierspasmen, onregelmatige hartslag en zwakte veroorzaken, maar uienpoeder toevoegen aan uw kruidenkast is een gemakkelijke manier om uw inname te verhogen.

Magnesium

 1. Uipoeder bevat een kleine hoeveelheid magnesium, met 3 mg per theelepel. Het draagt ​​bij aan de gezondheid van de botten, immuniteit, spier- en zenuwfunctie en helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Magnesium is te vinden in verschillende groenten en vis; uienpoeder toevoegen wanneer u ze kookt, voegt een beetje extra magnesium aan uw maaltijd toe.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407