Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van uw eigen brood bakken?

Waarschuwingen

 1. De geruststellende, uitnodigende geur van zelfgebakken brood moet voldoende reden zijn om thuis te proberen bakken. Zelfgebakken brood kan ook meer voedingsstoffen en minder additieven bieden dan commercieel gefabriceerd brood. Hoewel het bakken van brood wat tijd en finesse kost, is de smaak en voedingswaarde van het bakken van je eigen broden de moeite waard.

Gezondere ingrediënten

 1. U selecteert alle ingrediënten die in uw zelfgebakken brood worden verwerkt. U kunt de meel van de hoogste kwaliteit kiezen - of zelf malen - rijsmiddelen, eieren en zuivelproducten. Je hebt ook controle over het suikergehalte en je hoeft je geen zorgen te maken over de toevoeging van hoge fructosestroop of dextrose, die lege calorieën bevatten. Tenzij u het zelf toevoegt met margarine of plantaardig bakvet, bevat zelfgebakken brood geen transvetten; u kunt in plaats daarvan hart-gezonde onverzadigde vetten zoals olijfolie of saffloerolie gebruiken. Commercieel bereide broden bevatten vaak conserveermiddelen en kunstmatige ingrediënten om de houdbaarheid te verlengen en de smaak te verhogen, terwijl zelfgemaakte broden dat niet doen.

Natrium lager

 1. Veel commercieel bereide broden bevatten meer dan 130 mg natrium per plak. Als u thuis uw eigen bereidt, kunt u de hoeveelheid zout in het brood beperken.

Volle granen

 1. De USDA beveelt aan ten minste 3 oz te consumeren. van volle granen dagelijks. Etiketten op commercieel brood kunnen ertoe leiden dat u denkt dat ze meer volle granen bevatten dan ze in werkelijkheid bevatten. Wanneer u thuis brood bereidt, kunt u zeker zijn van de hoeveelheid volle granen die in het recept is opgenomen. U kunt een hartelijker, gezonder brood maken door 100 procent volkorenmeel of ander volkorenmeel te gebruiken. Volkorenmeel heeft meer vezels en voedingsstoffen dan geraffineerde witte bloem. Wanneer je je eigen brood bakt, kun je ook experimenteren door andere granen of ingrediënten toe te voegen om de voeding te stimuleren. Overweeg om lijnzaad toe te voegen voor omega-3-vetzuren, hele haver voor oplosbare vezels of quinoa-bloem voor eiwitten.

Allergeenvrije

 1. Als u ernstige voedselallergieën heeft, kunt u uw broodrecepten aanpassen om de aanstootgevende ingrediënten weg te laten. Zelfs gefabriceerd brood dat geen allergeen bevat, is mogelijk geproduceerd op apparatuur die ermee besmet is. Zelf brood maken voorkomt bijna alle kruisbesmetting.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407