Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van vers eten? Bevroren vis?

De voordelen van Aziatische peren

 1. Hoewel het lijkt dat verse vis een gezondere keuze is dan bevroren, is de waarheid dat zowel verse als bevroren vis gezonde keuzes kunnen zijn, zolang je ze op de juiste manier bewaart en bereidt. De versheid van de vis, samen met hoe het werd ingevroren en hoe snel het werd ingevroren, kan zijn smaak en textuur, evenals zijn bacteriële inhoud beïnvloeden.

Verwennen

 1. Zowel verse als bevroren vis kan bederven. Het eten van vis binnen een paar dagen zorgt ervoor dat het geen tijd heeft om te bederven. Bewaar verse vis niet langer dan een tot twee dagen in de koelkast voor het eten. Bevroren vis kan bederven als deze tijdens het transport ontdooit. Zoek naar tekenen van mogelijk bederf, zoals scheuren of scheuren in de verpakking. Vries zeevruchten niet opnieuw in zodra ze zijn ontdooid. Als u bevroren vis koopt, pak dan geen pakketten die boven de koellijn zijn opgeslagen. Als verse vis een ammoniakachtige geur heeft, kan deze beginnen te bederven.

Bacteriële besmetting

 1. Bevriezende vis stopt de bacteriegroei die u ziek kan maken. Verse vis eten of in de koelkast bewaren kan ook de groei van bacteriën vertragen. Niet gaar wordende vis is de belangrijkste oorzaak van bacteriële infecties veroorzaakt door vis, zoals shigella, salmonella, vibrio cholerae, staphylococcus of clostridium. Als je vis niet grondig ontdooit voordat je gaat koken, is het mogelijk dat licht bevroren gebieden niet helemaal doorkoken. Koken tot een interne temperatuur van 145 graden Fahrenheit. Bacteriën kunnen ook groeien tijdens het ontdooiproces, als u vissen ontdooit in warme omgevingen zoals de keuken. Ontdooi vis in een kom met koud water of in de koelkast.

Nutrition

 1. Bevriezen vermindert in de meeste gevallen niet het voedingsgehalte van vis. Eiwitten, vet en in vet oplosbare vitamines zoals vitamine A en D worden niet beïnvloed door het vriesproces zelf. Maar wanneer u de vis ontdooit, kunt u een deel van het watergehalte verliezen als de vis ontdooit. Het water kan enkele van de in water oplosbare vitamines en mineralen bevatten. Als je al het water dat je uit de vis hebt verloren gebruikt om te koken, houd je de vitamines en mineralen vast. Omdat verse vis zijn watergehalte niet verliest, verliest het geen vitamines of mineralen.

Smaak en uiterlijk

 1. Hoewel ze uw gezondheid niet rechtstreeks beïnvloeden, kan de smaak en het uiterlijk van vis uw bereidheid om te eten beïnvloeden. Omdat vis magere eiwitten en essentiële omega-3-vetzuren bevat, is het een waardevolle aanvulling op uw dieet. De meeste mensen kunnen het verschil niet zien tussen verse en correct ingevroren vis, zegt het Alaska Seafood Marketing Institute op de What Cooking America-website. Vissen kunnen een beetje papperig worden, met een onaantrekkelijke textuur, als ze worden ontdooid in warm water of in een warme kamer.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407