Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Wild Game?

Hertenvlees koken

 1. Vlees van vrij wild heeft voordelen voor de gezondheid in vergelijking met vlees van gedomesticeerde of op dieren gekweekte dieren. Voorbeelden van vrij wild zijn onder meer wild, bizon, konijn en eland. Het feit dat dieren in het wild hun natuurlijke dieet eten en zeer actief zijn in het wild, draagt ​​bij aan het lagere vetgehalte van het vlees. Bovendien draagt ​​het eten van groen in het wild bij aan een lager gehalte aan ontstekingsremmende omega-6-vetzuren en een hoger gehalte aan ontstekingsremmende omega-3-vetzuren. Bovendien is vlees van vrij wild een goede bron van eiwitten en mineralen zoals ijzer en zink.

Laag vetgehalte

 1. Vlees van vrij wild heeft vaak een lager vetgehalte, omdat dieren in het wild actiever zijn. Bovendien eten vrij wild een natuurlijk dieet in tegenstelling tot graan of maïs, dat vaak aan gedomesticeerde dieren wordt gevoerd, wat bijdraagt ​​aan een verhoogd vetgehalte van niet-wildvlees.

Lagere Omega-6 vetzuren

 1. Het voeren van maïs en graan aan landbouwhuisdieren verhoogt niet alleen het totale vetgehalte, maar ook het omega-6-vetzuurgehalte. Volgens het Linus Pauling Institute verhogen omega-6-vetzuren markers van ontstekingen in het lichaam. Chronische ontsteking wordt geassocieerd met gezondheidsproblemen, waaronder obesitas, diabetes, kanker en reumatoïde artritis. Wilde dieren eten meer gras, groene bladeren en planten dan hun gedomesticeerde tegenhangers, wat leidt tot mager vlees met een lager gehalte aan omega-6-vetzuren.

Hogere omega-3 vetzuren

 1. Volgens de "Encyclopedia of Healing Foods" heeft vlees van vrij wild, zoals hertenvlees, een hoger gehalte aan omega-3-vetzuren in vergelijking met rundvlees met maïs of graan. Rundvlees of bizons met gras hebben een vergelijkbaar verhoogd gehalte aan omega-3-vetzuren.

Lean Protein

 1. Wildvlees is een goede bron van magere eiwitten. Bijvoorbeeld een 3-oz. portie hertenvlees levert 22 g eiwit, terwijl een 3-oz. portie bizons heeft 24 g eiwit.

Voordelen van ijzer en zink

 1. Net als vlees van dieren die op een boerderij zijn grootgebracht, zijn vlees van vrij wild goede bronnen van de mineralen ijzer en zink. IJzer is noodzakelijk om bloedarmoede door ijzertekort te voorkomen. Menstruerende vrouwen hebben een verhoogd risico op ijzertekort. Zink functioneert als een antioxidant en is belangrijk voor de werking van het immuunsysteem en de spijsvertering.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407