Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van witte cheddarkaas?

Vitaminen en mineralen

 1. Witte cheddarkaas is een relatief goedkoop en algemeen verkrijgbaar voedsel, maar dat betekent niet dat het niet gezond is. Witte cheddarkaas is een veelzijdig voedingsmiddel, omdat je plakjes kaas aan sandwiches en hamburgers kunt toevoegen of het op salades en in recepten kunt verkruimelen. Exacte voedingswaarden kunnen enigszins variëren tussen producten, dus controleer etiketten indien beschikbaar.

Protein

 1. Een gezondheidsvoordeel van witte cheddarkaas is het rijke eiwitgehalte. Elke portie van 1 ons van deze kaas bevat 7 gram eiwit, wat slechts 1 gram minder is dan een portie melk van 8 ons. Eiwitrijk voedsel eten kan je lichaamssamenstelling helpen verbeteren. Onderzoek gepubliceerd in mei 2008 in "The American Journal of Clinical Nutrition" geeft aan dat eiwit verzadiging en een hoog metabolisme bevordert, zodat het vet op afstand kan houden. Eiwit voorziet je lichaam ook van aminozuren, de bouwstenen van spieren.

Gebrek aan koolhydraten

 1. Een gezondheidsvoordeel van witte cheddarkaas is dat het zeer weinig koolhydraten bevat, met minder dan 0,5 gram per ons. Dit maakt witte cheddarkaas geschikt voor zelfs de laagste koolhydraatdiëten, wat van bijzonder belang kan zijn als u probeert af te vallen. Volgens onderzoek van het "Nutrition Metabolism" van maart 2010, zijn zeer koolhydraatarme diëten goed voor vet- en gewichtsverlies en kunnen ze u helpen kracht te behouden als u regelmatig traint tijdens uw afslankprogramma.

Laag in calorieën

 1. Witte cheddarkaas bevat relatief weinig calorieën, met slechts 114 per portie van 1 ons. Het heeft minder dan 6 procent van de toegewezen calorieën in een gemiddeld dieet van 2000 calorieën, dus je kunt dit voedsel in verschillende dieetplannen passen. Als je wilt afvallen, kun je de calorieën in witte cheddar relatief snel verbranden; minder dan acht minuten skaten of minder dan 10 minuten springtouw zou 114 calorieën verbranden.

Rijk aan calcium

 1. Witte cheddar is, net als andere zuivelproducten, een goede bron van calcium. Elke portie van 1 ons van deze kaas bevat 202 milligram, of ongeveer 20 procent van de dagelijkse aanbevolen inname van deze voedingsstof, 1.000 milligram. Je lichaam gebruikt calcium om metabole functies uit te voeren, zoals hormoonafgifte, zenuwtransmissie en spierfunctie, en het mineraal bevordert ook sterke botten en tanden. Als u 9 tot 18 jaar oud bent, is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid 1.300 milligram en als u 71 jaar of ouder bent, is de voorgestelde dagelijkse hoeveelheid 1200 milligram.

Matig rijk aan vitamine A

 1. Witte cheddarkaas is een goede bron van vitamine A, met 75 microgram in elke portie van 1 ons. Dat bedrag vormt 8 procent van de dagelijkse voorgestelde inname voor mannen en ongeveer 11 procent van de dagelijkse voorgestelde inname voor vrouwen. Vitamine A bevordert gezonde ogen, slijmvliezen en skelet- en huidweefsel.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407