Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van zwarte pitloze druiven?

Resveratrol

 1. Zwarte druiven, fluweelachtig gekleurd en heerlijk zoet en sappig, kunnen vers en rauw worden geconsumeerd, gedroogd als rozijnen of als sap. Zwarte druiven zonder pit zijn qua smaak en textuur vergelijkbaar met rode of groene druiven, maar hebben vanwege hun schilkleur een hoger gehalte aan antioxidanten. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw beveelt elke dag tussen de 1 1/2 en 2 koppen fruit aan als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet, en het eten van zwarte druiven helpt je dat doel te bereiken.

Anthocyanins

 1. Anthocyanen zijn de flavonoïde verbinding die zwarte druiven hun donkere kleur geeft; hoe donkerder het fruit, hoe hoger het anthocyaninegehalte. Een natuurlijke antioxidant, anthocyanen, beschermt je lichaam tegen schade door vrije radicalen, geproduceerd als je lichaam voedsel afbreekt, waardoor het risico op celbeschadiging en dood wordt verminderd en het verouderingsproces mogelijk wordt vertraagd. Een studie gepubliceerd in het "Jaaroverzicht van Food Science and Technology" uit 2010 wees uit dat anthocyanen ontstekingen en kankeractiviteit kunnen verminderen, diabetes kunnen verlichten en obesitas kunnen bestrijden.

Polyfenolen

 1. Polyfenolen zijn ook in hoge concentraties aanwezig in zwarte druiven. Een van de meest voorkomende en geconsumeerde natuurlijke antioxidanten, ze komen vooral voor in fruit en plantaardige dranken, waaronder sappen en rode wijn gemaakt van zwarte druiven. Een publicatie uit 2005 van de American Society for Clinical Nutrition noemt polyfenolen als preventie van hart- en vaatziekten, kankers en osteoporose. Ze kunnen ook helpen bij het voorkomen van neurodegeneratieve ziekten en bepaalde soorten diabetes. De meeste onderzoeken waren echter in vitro of dierexperimenten, dus het onderzoek is niet overtuigend.

Lage glycemische index

 1. Volgens "A History of Food" hebben zwarte druiven een lagere glycemische index dan andere druiven. Terwijl "Harvard Health Publications" de gemiddelde GI voor alle druiven als 59 noemt, hebben zwarte druiven volgens "A History of Food" een GI van 43 tot 53. Hoe lager de GI, hoe minder effect het voedsel heeft op uw bloedsuiker en insulinespiegels. Dit betekent dat druiven je bloedsuikerspiegel niet zullen doen stijgen, wat niet alleen gevaarlijk is voor diabetici, maar ook kan leiden tot hoge energie en crashes.

Inhoud resveratrol

 1. Een fytonutriënt, resveratrol is in hoge concentraties aanwezig in alle druiven, inclusief zwarte druiven. Een natuurlijke antioxidant, resveratrol kan nuttig zijn bij het verlengen van de levensduur en het voorkomen van de groei en ontwikkeling van kankercellen. Maar de meeste onderzoeken naar de stof zijn gedaan op gist, insecten en dieren, dus het effect van resveratrol bij mensen is nog niet duidelijk. Sommige wetenschappers geloven dat het het resveratrolgehalte van rode wijn is dat de "Franse paradox" mogelijk maakt - lage niveaus van hart- en vaatziekten bij de Fransen ondanks het hoge niveau van sigarettenrook en verzadigd vet in het typische Franse dieet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407