Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van zwemmen in zeewater?

Minpunt: mogelijke infectierisico's

 1. Een duik in de zee kan uw humeur en gezondheid verbeteren. Hippocrates gebruikte eerst het woord "thalassotherapie" om de genezende effecten van zeewater te beschrijven, volgens Pacific Naturopathic. Oude Grieken waardeerden de voordelen voor de gezondheid en de schoonheid van dit mineraalrijke water en badend en gedrenkt in met zeewater gevulde zwembaden en bubbelbaden. Naast verschillende voordelen kan zwemmen in zeewater uw immuunsysteem helpen verbeteren, de bloedsomloop verbeteren, het algehele welzijn bevorderen en uw huid hydrateren.

Immune

 1. Zeewater bevat vitale elementen, vitamines, minerale zouten, sporenelementen, aminozuren en levende micro-organismen die antibiotica en antibacteriële effecten kunnen produceren om een ​​gezond immuunsysteem te bevorderen. Naar verluidt worden de componenten van zeewater, vergelijkbaar met menselijk bloedplasma, gemakkelijk opgenomen en gebruikt door uw lichaam tijdens het zwemmen. Het inademen van een zeemist gevuld met negatief geladen ionen, of moleculen die zich aan je longen hechten, verhoogt ook je immuunsysteem, volgens natuurgeneeskundige arts Connie Hernandez. Voorstanders beweren bovendien dat zwemmen in zeewater poriën in de huid opent om de opname van zeemineralen en de verwijdering van ziekteverwekkende toxines uit het lichaam mogelijk te maken.

Circulation

 1. Zwemmen in zeewater kan de bloedcirculatie in uw lichaam vergemakkelijken. Je bloedsomloop - bestaande uit het hart, haarvaten, slagaders en aders - voert zuurstofrijk bloed van je hart naar je lichaam en geeft vervolgens weer bloed terug naar je hart. Het hoofddoel van thalassotherapie of zeewatertherapie is het verbeteren van de bloedcirculatie. Zwemmen of baden in warm zeewater verbetert de bloedsomloop door het herstellen van essentiële mineralen verarmd door stress, een slecht dieet en omgevingsvergiften, volgens de website van Thalasso Experience.

Welzijn

 1. Zeewater wordt door velen gebruikt voor een algehele verbeterde gezondheid en welzijn. Zwemmen in warm zeewater activeert zogenaamd de genezingsmechanismen van het lichaam om aandoeningen zoals astma, artritis, bronchitis en ontstekingsziekten te bestrijden, evenals veelvoorkomende pijn. Magnesiumrijk zeewater kan naar verluidt ook je spieren ontspannen, stress verminderen en helpen bij het induceren van slaap. Magnesium onderdrukt zenuwen om nerveuze prikkelbaarheid te verlichten voor een verhoogd gevoel van kalmte, volgens wellnesspionier en auteur J.I. Rondale.

Skin

 1. Het magnesium in zeewater kan ook helpen uw huid te hydrateren en te verbeteren. Volgens een studie in de editie van het "International Journal of Dermatology" van februari 2005, helpt het baden in een magnesiumrijke Dode Zee-zoutoplossing huidvocht te bevorderen. Mensen met een atopische droge huid, of droogte op het huidoppervlak, dompelden één onderarm gedurende 15 minuten onder in een badoplossing met 5 procent Dode Zeezout en de andere onderarm in gewoon leidingwater. Onderzoekers ontdekten dat de zoutoplossing de huidhydratatie verbeterde en de symptomen van huidontsteking zoals roodheid en ruwheid aanzienlijk verminderde in vergelijking met leidingwater. Waargenomen huidvoordelen werden toegeschreven aan het hoge magnesiumgehalte van het Dode Zeezout.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407