Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondste sardines?

Calorieën tellen

 1. Sardines, met hun reputatie een vissmaak te hebben, kunnen voor sommige mensen onaangenaam zijn. Deze kleine, vette vis zit echter boordevol voedingsstoffen, waaronder gezonde vetten. Als ze goed zijn bereid, zijn sardines kosteneffectief en smaakvol. Of ze nu vers, bevroren of ingeblikt zijn, ze hebben een vergelijkbaar calorie-, eiwit- en vetgehalte. Sardines worden met een duurzame snelheid geoogst en hun populatie blijft stabiel ondanks regelmatig vissen.

Voordelen van het eten van sardines

 1. Volwassenen wordt geadviseerd om minstens twee porties zeevruchten per week in hun dieet op te nemen. Alle sardines bevatten veel eiwitten en omega-3-vetzuren, een onverzadigd vet dat je cholesterolgehalte kan verlagen. De American Heart Association beveelt aan dat u het grootste deel van uw vetinname - tussen 25 en 35 procent van uw dagelijkse calorieën - uit onverzadigde vetten haalt.

Verse en bevroren sardines

 1. Verse en bevroren sardines zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Een portie van 100 gram - ongeveer 3,5 gram - van gepocheerde Pacifische sardines bevat 217 calorieën per portie. Het heeft ook meer dan 24 gram eiwit en iets meer dan 12 gram vet, waarvan het grootste deel onverzadigd is.

Ingeblikte sardines

 1. Ingeblikte sardines zijn overal verkrijgbaar in supermarkten en kunnen in olie of water worden verpakt. Een portie sardientjes met olie van 100 gram bevat 208 calorieën per portie. Deze portie heeft ook bijna 24,6 gram eiwit en 11,5 gram vet. Net als bij verse sardines is het grootste deel van het vet onverzadigd.

Sardines koken en serveren

 1. Sardines zijn gemakkelijk te bereiden en te bereiden. Voor bevroren of verse sardines zijn grillen, braden of braden veel voorkomende kookmethoden, omdat ze een knapperige buitenhuid produceren die contrasteert met het stevige, sappige vlees. Bestrooi de gekookte sardines met zeezout en vers citroensap voor een eenvoudige maaltijd. Je kunt ingeblikte sardines van hun conservenvloeistof uitlekken en ze vervolgens met crackers of bovenop een salade serveren.Donate - BNB: bnb16ghhqcjctncdczjpawnl36jduaddx5l4eysm5c