Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondste soorten brood?

Wat zijn de gezondste soorten brood?

 1. Brood gemaakt van hele of gekiemde granen bevat essentiële voedingsstoffen, waaronder eiwitten, vitamines, mineralen en vezels. Anderen, zoals verwerkt witbrood, bevatten zeer weinig voedingsstoffen.

 2. Wit brood omschakelen voor een gezondere versie is een snelle en gemakkelijke manier om het dieet te verbeteren.

 3. In dit artikel onderzoeken we de meest voedzame soorten brood, hun gezondheidsvoordelen en waar u ze kunt vinden.

Zijn sommige broden goed voor u?

 1. Niet alle broden zijn hetzelfde.

 2. Wit brood bevat geraffineerd tarwebloem, een bewerkte vorm van tarwekorrel. Tijdens de verwerking verliest de bloem de meest voedzame delen van de tarwekorrel.

 3. Dit omvat de zemelen, de buitenste laag van een korrel die B-vitamines, mineralen en de kiem bevat. De kiem is de kern van een korrel die vitamine B, E, fytochemicaliën en gezonde vetten bevat.

 4. Volkorenbrood bevat de zemelen, de kiem en het endosperm. Dit betekent dat het veel meer voeding biedt dan verwerkt witbrood.

 5. Wit brood bevat ook veel eenvoudige koolhydraten. Dit betekent dat het lichaam het snel afbreekt en zorgt voor een piek in energie. Volkoren versies bevatten echter complexe koolhydraten. Het lichaam heeft meer tijd nodig om ze te verwerken, waardoor een persoon zich langer vol voelt.

 6. Witbrood scoort ook hoog op de glycemische index (GI) -schaal. De GI-schaal is een maat voor hoe snel voedingsmiddelen die koolhydraten bevatten de bloedsuikerspiegel beïnvloeden. Voedingsmiddelen met een hoge GI veroorzaken snelle pieken in bloedglucosewaarden, die na verloop van tijd het lichaam kunnen schaden.

1. Volkorenbrood

 1. Volkorenbrood verwijst naar brood dat is gemaakt van volkorenmeel. Dit soort bloem ondergaat minder verwerking dan geraffineerde bloem en bevat meer voedingsstoffen.

 2. Fabrikanten gebruiken sterk bewerkte geraffineerde witte bloem om verpakt, voorgesneden witbrood te produceren. De verwerkingsmethode verwijdert enkele of alle voedingsstoffen uit het graan. Omdat volkorenproducten niet zo veel worden verwerkt, blijft de hele korrel achter, waardoor zijn gezonde eigenschappen behouden blijven.

 3. Volgens de American Heart Association (AHA) leveren volkoren producten samen met vezels voedingsstoffen, zoals:

 4. Vezel is een complexe koolhydraat die essentieel is voor de spijsvertering. Het helpt de spijsvertering te vertragen, bevordert de verzachting en ophoping van de ontlasting en reguleert de bloedsuikerspiegel na het eten. [! 25 => 1140 = 3!

 5. De meeste supermarkten verkopen volkoren versies van de meeste soorten dagelijkse broodproducten, waaronder:

 6. Let bij het kiezen van brood in de supermarkt op opties die 'geheel' vermelden als het eerste woord in de ingrediëntenlijst. De meeste verpakkingen rangschikken producten op basis van gewicht, met het meest voorkomende ingrediënt in het begin.

 7. Producten met de woorden meerzaad, meergranen, 100% tarwe of ongebleekt tarwebloem zijn niet noodzakelijk volkoren. Sommige merken zeggen volkoren op het etiket, maar bevatten nog steeds geraffineerde bloem.

 8. Mensen met een tarweallergie of coeliakie moeten producten met tarwe vermijden, zelfs volkoren opties.

2. Ezechiël brood

 1. Ezechiel brood verschilt van de meeste andere broodsoorten omdat fabrikanten gekiemde volle granen gebruiken. Deze broden hebben dezelfde voordelen als volkorenbrood en kunnen ook extra voedingsstoffen bevatten.

 2. Fabrikanten laten de hele korrels weken wanneer ze kiemen, zodat de korrel begint te kiemen. Dit proces kan de voedingswaarde van de korrels verhogen.

 3. Ezechiëlbrood bevat meestal verschillende soorten granen en peulvruchten die een scala aan extra voedingsstoffen bieden, zoals gerst, linzen en spelt.

 4. De voedingswaarden variëren tussen producten. Een snee, of 45 gram (g), Ezechiël brood kan de volgende voedingsstoffen bevatten:

 5. Ezechiël brood kan ook de volgende voedingsstoffen bevatten:

 6. Fabrikanten vinden het vaak moeilijk om brood met gekiemde granen te maken, omdat het moeilijker is om een ​​goede structuur te behouden. Onderzoek zegt dat veel fabrikanten gekiemde granen kunnen mengen met andere soorten minder gezonde bloem, of korte kiemtijden van slechts 20 tot 36 uur kunnen gebruiken.

 7. Deze processen kunnen eventuele extra gezondheidsvoordelen tegenkomen die gekiemde granen bieden.

 1. Roggebrood bevat de bloem van roggekorrels, wat een korrel is vergelijkbaar met tarwe.

 2. Roggebrood heeft een soortgelijk voedingsprofiel als volkoren brood op basis van tarwe. Het is een uitstekende bron van vitamines en mineralen.

 3. Roggebrood kan licht of donker van kleur zijn, afhankelijk van het productieproces.

 4. Net als bij andere soorten brood, is het het beste om volkoren roggebrood te kiezen. Sommige soorten volkoren roggehersenen bevatten echter nog steeds geraffineerde witte bloem, dus het is belangrijk om de ingrediëntenlijst te lezen voordat je ze koopt.

 5. De voedingswaarden variëren tussen producten. Een sneetje of 36 g roggebrood kan de volgende voedingsstoffen bevatten:

 6. Roggebrood bevat ook een reeks andere voedingsstoffen, waaronder calcium en ijzer.

 7. Het kan ook enkele andere gezondheidsvoordelen bieden. Kleinschalig onderzoek heeft aangetoond dat roggebrood kan helpen om de bloedsuikerspiegel na een maaltijd onder controle te houden.

 8. Roggebrood kan ook bijdragen aan een gezonde darm en het risico op diabetes verminderen.

Samenvatting

 1. Brood met geraffineerde bloem heeft een lagere voedingswaarde dan volkoren variëteiten. Volkoren brood heeft ook potentiële gezondheidsvoordelen, zoals het verminderen van het risico op diabetes.

 2. Ezechiël brood is een andere gezonde optie. Sommige methoden die fabrikanten gebruiken voor het maken van Ezechiël-brood kunnen echter enkele van de potentiële gezondheidsvoordelen van de gekiemde korrels tegengaan.

 3. Roggebrood kan gunstig zijn voor de darmgezondheid en het risico op diabetes verminderen, hoewel wetenschappers meer onderzoek op dit gebied moeten doen om deze claims te ondersteunen.

 4. Artikel laatst herzien vóór vr 31 mei 2019. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 6. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407