Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen en bijwerkingen van Spirulina?

Mogelijke medicinale voordelen

 1. Spirulina is blauwgroene alg die gedijt in warme klimaten in warm alkalisch water. Veel culturen over de hele wereld nemen spirulina op als onderdeel van hun dagelijkse voeding vanwege de krachtige voordelen voor voedingsstoffen. Het is verkrijgbaar gedroogd en gevriesdroogd, in poeder, pillen of als vlokken. Omdat spirulina zware metalen kan absorberen en vatbaar is voor verontreiniging door gifstoffen, is het belangrijk dat u het bij een gerenommeerde bron koopt.

Antioxidant kracht

 1. Antioxidanten zijn krachtige stoffen die uw lichaam helpen beschermen tegen vrije radicalen, onstabiele moleculen die gezonde cellen beschadigen. Spirulina bevat antioxidanten zoals vitamine A, C en E. Een artikel gepubliceerd in "Cardiovascular Therapeutics" in augustus 2010 merkt op dat spirulina's gunstige antioxiderende activiteiten werden aangetoond in een groot aantal preklinische dierstudies, evenals in een beperkt aantal studies bij mensen. . Het bewijs suggereert dat cardiovasculaire voordelen een gevolg zijn van zijn antioxiderende en ontstekingsremmende activiteiten.

Foliumbenodigdheden

 1. Foliumzuur is een lid van de B-vitaminefamilie, die helpt voedsel om te zetten in energie en een rol speelt in een gezonde huid, haar, ogen en lever. Foliumzuur is van vitaal belang voor een goede hersenfunctie en is vooral belangrijk tijdens cel- en weefselgroei tijdens de zwangerschap, de kindertijd en de adolescentie. Een portie gedroogde spirulina van 3,5 ons levert 94 microgram folaat, wat bijna 24 procent is van de dagelijkse waarde die de Amerikaanse Food and Drug Administration heeft vastgesteld op basis van een dieet met 2000 calorieën per dag.

Eiwit verpakt

 1. Eiwit wordt in elke cel in uw lichaam gevonden. Het is essentieel voor de juiste ontwikkeling, onderhoud en reparatie van spier-, bot-, huid-, haar- en lichaamsweefsel. Als onderdeel van bepaalde enzymen helpen eiwitten veel van de chemische reacties van je lichaam uit te voeren. Spirulina is een uitzonderlijk rijke eiwitbron. Een portie gedroogde spirulina van 3,5 ons bevat 57 gram eiwit, wat meer is dan 100 procent van de DV.

Bezorgdheid over de veiligheid

 1. Spirulina lijkt veilig te zijn, zelfs bij hoge doses, volgens het University of Maryland Medical Center. Sommige mensen kunnen echter bijwerkingen ervaren zoals hoofdpijn, zweten, misselijkheid, concentratieproblemen en blozen van het gezicht. Vermijd spirulina als u een auto-immuunziekte heeft, zoals multiple sclerose, reumatoïde artritis of lupus, omdat dit uw immuunsysteem kan stimuleren en uw toestand erger kan maken. Praat met uw arts voordat u spirulina inneemt als u zwanger bent of borstvoeding geeft.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407