Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van 40 minuten wandelen per dag?

Stap 5

 1. Controle over uw gezondheid kan zo eenvoudig zijn als 40 minuten per dag lopen. Dit soort aerobe oefeningen, die de hele week consistent worden uitgevoerd, biedt tal van voordelen. Of u nu op zoek bent naar een betere gezondheid van het hart, betere slaap, een humeurboost, gewichtsverlies of andere gezondheidsverbeteringen, een dagelijkse wandeling kan de weg zijn naar een betere gezondheid.

Stap 5

 1. 40 minuten wandelen per dag verbrandt calorieën en komt uw hart, uw humeur, uw slaap en meer ten goede.

Aanbevolen fysieke activiteit

 1. Om te voldoen aan de minimale richtlijnen voor lichaamsbeweging die worden aanbevolen door het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services, moet u minimaal 150 minuten per week matige intensieve lichamelijke activiteit krijgen. U kunt zelfs nog meer gezondheidsvoordelen behalen door dat bedrag tot 300 minuten per week te verdubbelen. Door 40 minuten per dag te lopen, kunt u nog betere resultaten ervaren.

 2. Het is ook mogelijk om het intensiteitsniveau van uw fysieke activiteit te verhogen en dezelfde voordelen te ervaren. In plaats van een wandeling van 40 minuten kunt u bijvoorbeeld 20 of 30 minuten rennen of fietsen. Als u op een hogere intensiteit traint, kunt u uw totale trainingstijd halveren en 75 tot 150 minuten krachtige aerobe activiteit per week krijgen.

 3. Als u wilt, kunt u ook matige en krachtige activiteit gedurende de week combineren om uw aanbevolen wekelijkse minuten te bereiken, of zelfs tweemaal per dag aerobe oefeningen doen in kortere segmenten. Als je 40 minuten per dag wandelt om af te vallen, wil je misschien experimenteren met verschillende intensiteitsniveaus om te zien wat voor soort resultaten je kunt bereiken.

Voordelen van wandelen

 1. Als aerobe oefening is wandelen een cardiovasculaire activiteit die uw lichaam op verschillende manieren helpt. Lopen verbrandt calorieën, regelt uw gewicht, komt uw immuunsysteem ten goede, verbetert het humeur, bestrijdt depressie, reguleert de bloedsuikerspiegel en verbetert de slaap.

 2. Lopen helpt ook om uw hart te versterken en het bloed efficiënter door het lichaam te laten pompen, terwijl het ook de bloeddruk verlaagt. Ondertussen werkt het om het niveau van "goede" lipoproteïne cholesterol met een hoge dichtheid in het lichaam te verhogen en het niveau van "slechte" lipoproteïne cholesterol met een lage dichtheid te verlagen.

Lopen voor betere slaap

 1. 40 minuten wandelen per dag verbrandt niet alleen calorieën en verbetert de algehele gezondheid, maar het kan ook leiden tot een betere slaap. Volgens de National Sleep Foundation kunnen dagelijkse lichaamsbeweging zoals wandelen of fietsen de kwaliteit van je nachtelijke slaap verbeteren en tegelijkertijd zorgen voor meer alertheid gedurende de dag.

 2. Het tijdstip waarop u traint, kan ook een factor zijn in uw slaapkwaliteit. Oefenen in de ochtend of middag verhoogt uw lichaamstemperatuur een paar graden. Later op de dag valt je interne "thermostaat" terug in zijn normale bereik. Als de lichaamstemperatuur daalt, kan dit slaperigheid veroorzaken en u helpen in slaap te vallen.

 3. Avondoefening biedt niet noodzakelijk voldoende tijd om deze temperatuurverandering te laten plaatsvinden. In feite kan het je lichaam overstimuleren en je wakker houden voorbij je gewenste bedtijd. Hoewel je je loopsegmenten de hele dag door kunt splitsen, wil je misschien je dagelijkse wandelroutine tegen de middag voltooien.

Wandelen voor gewichtsverlies

 1. Aërobe oefeningen, zoals wandelen, kunnen u ook helpen in vorm te blijven. Wandelen voor gewichtsverlies is een haalbaar doel, omdat het een activiteit met weinig impact is die gemakkelijk in je dag kan worden opgenomen. Je kunt bijvoorbeeld een paar extra stappen toevoegen aan je looproutine door de trap te nemen, verder weg te parkeren of naar de winkel te lopen in plaats van te rijden.

 2. Lopen verbrandt calorieën in een gematigd tempo, waardoor u kunt afvallen of uw gewicht kunt behouden. Een mijl lopen verbrandt ongeveer 100 calorieën, en je moet ongeveer 3.500 calorieën verbranden om 1 pond te verliezen. Je kunt de intensiteit verhogen en mogelijk meer calorieën verbranden door stevig op een helling te lopen of een deel van de route te lopen.

 3. Aërobe oefeningen, zoals wandelen, kunnen u ook helpen in vorm te blijven. Wandelen voor gewichtsverlies is een haalbaar doel, omdat het een activiteit met weinig impact is die gemakkelijk in je dag kan worden opgenomen. Je kunt bijvoorbeeld een paar extra stappen toevoegen aan je looproutine door de trap te nemen, verder weg te parkeren of naar de winkel te lopen in plaats van te rijden.

 4. Lopen verbrandt calorieën in een gematigd tempo, waardoor u kunt afvallen of uw gewicht kunt behouden. Een mijl lopen verbrandt ongeveer 100 calorieën, en je moet ongeveer 3500 calorieën verbranden om 1 pond te verliezen. Je kunt de intensiteit verhogen en mogelijk meer calorieën verbranden door stevig op een helling te lopen of een deel van de route te lopen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407