Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van ananas voor bodybuilding?

Manieren om meer ananas te eten

 1. Als gezonde koolhydraat is ananas een goede aanvulling op uw bodybuilding-dieet. Het voldoet niet alleen aan je zoetekauw, maar het eten van ananas na een zware training kan ook helpen spierherstel. Het tropische fruit is rijk aan koolhydraten, die je nodig hebt voor energiereputatie en antioxidanten die kunnen helpen pijn te verlichten.

Ananasvoeding

 1. Net als ander fruit bevat ananas weinig calorieën en is het vetvrij. Het is ook een uitstekende bron van vitamine C en mangaan. Een portie verse ananasbrokken van 1 kop heeft 83 calorieën, 22 gram koolhydraten en 2 gram vezels. Het voldoet ook aan 131 procent van de dagelijkse waarde voor vitamine C en 77 procent van de dagelijkse waarde voor mangaan.

 2. De zoete vrucht is ook een bron van een aantal andere voedingsstoffen in kleinere hoeveelheden, waaronder vitamine A en K, een verscheidenheid aan B-vitamines, calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium en koper .

Koolhydraten voor energie

 1. Als bodybuilder ligt uw focus misschien op het krijgen van voldoende eiwitten in uw dieet, maar koolhydraten zijn even belangrijk. In feite, zonder voldoende koolhydraten in uw dieet, hebben uw spieren mogelijk niet de kans om te versterken en te groeien.

 2. Koolhydraten voorzien uw lichaam van energie en een voldoende inname is noodzakelijk zodat uw lichaam geen eiwitten uit uw spieren gebruikt voor energie. De sleutel is om hoogwaardige koolhydraten op te nemen die andere voedingsvoordelen bieden.

Antioxidanten voor spierherstel

 1. Vitamine C en mangaan zijn beide krachtige antioxidanten. Oefening, inclusief gewichtheffen om spieren op te bouwen, brengt het lichaam onder extra stress. Antioxidanten helpen je lichaam de stress te bestrijden. Een studie gepubliceerd in 2006 in het International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism toonde aan dat vitamine C spierpijn en oxidatieve stress door inspanning verminderde. In deze studie werden echter hoge doses aanvullende vitamine C gebruikt. Als het aankomt op het verbeteren van de gezondheid, beveelt de Harvard School of Public Health aan dat u uw antioxidanten uit voedsel haalt, zoals ananas die rijk is aan antioxidanten, en geen supplement.

Genieten van je ananas

 1. Als superzoet fruit past ananas goed bij een aantal eiwitrijke voedingsmiddelen. Voor uw post-workout snack, serveer ananas met vetarm huisje om de koolhydraten en eiwitten te krijgen die uw lichaam nodig heeft voor genezing. Of klop het op in een blender met magere Griekse yoghurt en ijs voor een gezonde en zoete smoothie die je onderweg kunt drinken. Leg tijdens de lunch een plakje in je sandwich of voeg een paar blokjes toe aan je salade. Je kunt het hartige fruit ook grillen en bij het diner serveren met je kip of vis.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407