Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van boekweitgrutten?

Mineralen in tarwe

 1. Hoewel boekweitgrutten vaak worden gebruikt voor warme granen of tot bloem worden gemalen, zijn ze geen granen of tarwe. In plaats daarvan zijn boekweitgrutten het fruitzaad van de boekweitplant. Daarom is boekweit een uitstekend alternatief voor tarwe voor mensen met coeliakie of tarwe-allergieën. Je kunt gekookte boekweitgrutten gebruiken als warme ontbijtgranen of als alternatief voor rijst of gerst.

Calorieën en eiwitten

 1. Een kopje gekookte boekweitgrutten bevat 155 calorieën. Zoals de meeste warme ontbijtgranen, is de meerderheid van de calorieën in boekweitgrutten afkomstig van koolhydraten. Boekweitgrutten bevatten echter een kleine hoeveelheid eiwit. Een kopje bevat 5,7 g, wat meer dan 10 procent van de dagelijkse waarde voor volwassenen oplevert. Eiwit helpt bij de groei van je spieren. De aminozuren in eiwitten helpen je ook bij het maken van neurotransmitters, die nodig zijn voor een goede hersenfunctie.

Fiber

 1. Een kopje boekweitgrutten bevat 34 g koolhydraten, waarvan de meeste de complexe koolhydratenzetmeel en vezels zijn. Een kopje bevat 4,5 g vezels, wat 16 procent van de dagelijkse waarde voor vrouwen en 13 procent voor mannen oplevert. Boekweitgrutten bevatten onoplosbare vezels, die kunnen helpen voedsel door uw darm te verplaatsen. Dit kan helpen om uw stoelgang consistent te houden. Vezels kunnen ook de gezondheid van uw darmen ondersteunen en gewichtsverlies bevorderen. Vezels kunnen ervoor zorgen dat u zich langer vol voelt dan voedingsmiddelen die veel eenvoudige suikers bevatten. [! 6841 => 1130 = 4!

 1. Boekweitgrutten bevatten veel mineralen, waaronder magnesium en mangaan. Eén kopje levert meer dan 20 procent van de dagelijkse magnesiumwaarde. Magnesium is nodig voor het goed functioneren van al uw organen, inclusief uw hart. Het helpt ook om andere voedingsstoffen, zoals calcium, op het juiste niveau in uw lichaam te houden. Een kopje boekweitgrutten levert ook meer dan 25 procent van de dagelijkse waarde van mangaan, wat helpt om de bloedsuikerspiegel te reguleren. Bovendien levert één kop boekweitgrutten 17 procent fosfor, 9 procent zink, 27 procent koper en 16 procent ijzer voor mannen. Vrouwen hebben meer ijzer nodig dan mannen, dus één kopje boekweit levert slechts 7 procent van hun dagelijkse behoefte.

B Vitaminen

 1. Boekweitgrutten bevatten meer B-vitamines dan andere warme granen, zoals havermout. Een kopje gekookte boekweitgrutten levert bijvoorbeeld 10 procent niacine en B-6, terwijl havermout minder dan 4 procent van beide vitamines levert. Niacine helpt je hormonen te maken, zoals cortisol en testosteron. Volgens het University of Maryland Medical Center kan het ook je bloedsomloop verbeteren en je cholesterol helpen verlagen. Vitamine B-6 verhoogt uw immuunsysteem door de organen te ondersteunen die witte bloedcellen aanmaken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407