Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van boekweitmeel?

Bron van vitaminen en mineralen

 1. Boekweitmeel, veel gebruikt in pannenkoeken, is een vezelrijk, eiwitrijk alternatief voor witte bloem. Het is ook hoger in veel essentiële vitamines en mineralen dan witte bloem. Je kunt boekweitmeel in plaats van wit of volkorenmeel in veel recepten gebruiken, waaronder die voor muffins, koekjes en brood.

Koolhydraten

 1. Een portie boekweitmeel van 1/4 kopje bevat 100 calorieën, waarvan de meeste uit koolhydraten komen. Een kopje bevat 21 g koolhydraten, die meestal zetmeel zijn. Boekweitmeel bevat een aanzienlijke hoeveelheid vezels, waarvan één portie 3 g bevat, wat bijna 10 procent van de dagelijkse waarde voor volwassenen oplevert.

Protein

 1. Boekweitmeel bevat minder dan 1 g vet, dus de meeste calorieën die niet uit koolhydraten komen, zijn afkomstig van eiwitten. Een portie bevat 3,8 g eiwit. Dit levert 8 procent van de dagelijkse waarde voor vrouwen en 7 procent voor mannen.

Mineralen

 1. Een portie boekweitmeel van 1/4 kopje levert meer dan 10 procent van de dagelijkse waarde van vier mineralen. Eén portie levert 18 procent magnesium en 14 procent fosfor, die beide helpen bij het bouwen van sterke botten en tanden. Mangaan, dat helpt bij het stabiliseren van uw bloedsuikerspiegel, wordt in zelfs grote hoeveelheden verstrekt, waarbij elke portie 26 procent van de dagelijkse waarde levert. Elke portie levert ook 17 procent van de dagelijkse waarde van koper. Koper, samen met ijzer, is belangrijk voor de productie van rode bloedcellen. Boekweitmeel levert ook ijzer. Eén portie levert 7 procent van de dagelijkse waarde voor vrouwen en 15 procent voor mannen.

Vitaminen

 1. Hoewel vitamine C en alle in vet oplosbare vitaminen laag zijn, levert boekweitmeel wel 10 procent of meer van de dagelijkse waarde van drie B-vitamines. Eén portie levert 10 procent thiamine, wat helpt bij een gezonde bloedsomloop. Eén portie levert ook 12 procent niacine. Niacine is ook nodig voor een goede circulatie. Het ondersteunt ook je zenuwstelsel. Bovendien levert een portie boekweitmeel 14 procent van de dagelijkse waarde van B-6. B-6 helpt je vetten en eiwitten te absorberen.

Tarwe en glutenvrij

 1. Boekweitmeel is technisch gezien geen tarwe-product, dus veel mensen met tarwe-allergieën kunnen deze bloem gebruiken. Op voorwaarde dat het afzonderlijk van tarweproducten wordt verwerkt, is boekweitmeel ook glutenvrij. Als je gluten niet kunt verdragen, kan boekweitmeel in veel van je recepten de plaats innemen van tarwemeel. Controleer altijd de verpakking op boekweitmeel om er zeker van te zijn dat deze volledig glutenvrij is.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407