Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van broodproducten?

Allergeenvrije

 1. Mogelijk hebt u potentiële voordelen van koolhydraatarme diëten gehoord en enkele redenen om brood te vermijden, maar broodproducten kunnen de basis vormen voor een gezond, vetarm dieet. Ze bieden essentiële voedingsstoffen en kunnen een bevredigende component zijn van elke maaltijd. Kies volkoren of verrijkte broodproducten en vermijd die met toegevoegde suikers of verzadigde vetten.

Ontmoet nationale aanbevelingen

 1. Een voordeel van broodproducten is dat ze u helpen een gezond eetpatroon te bereiken. Aanbevelingen voor een dieet met 2000 calorieën zijn om 6 ounce-equivalenten granen per dag te krijgen en om 45 tot 65 procent van je totale calorieën uit koolhydraten te halen. De meeste broodproducten bevatten weinig vet en veel koolhydraten en ze tellen mee voor uw aanbevolen porties granen. Benadruk volkoren keuzes en houd er rekening mee dat sommige zoete broodjes, zoals bananenbrood of zoete broodjes, veel calorieën, suikers en vetten kunnen bevatten.

Go

 1. Broodproducten zijn handig, omdat u ze bijna overal mee naartoe kunt nemen en bewaren zonder ze te koelen. Ze zijn direct beschikbaar. Je kunt ze eten voor elke maaltijd, gewoon of met een topping of vulling. Een ander voordeel is dat je waarschijnlijk een product kunt vinden dat je lekker vindt, omdat er zoveel verschillende soorten zijn, zoals brood, bagels, tortilla's, muffins, fruitbrood en pitabroodje. Mogelijkheden zijn tarwe, rogge en meergranenbrood.

Micronutriënten

 1. Volgens de wet moeten broodproducten gemaakt met verrijkt meel veel ijzer, thiamine, riboflavine, niacine en folaat bevatten. IJzer is een component van hemoglobine in gezonde rode bloedcellen, thiamine, niacine en riboflavine zijn essentieel voor de energieproductie in uw lichaam en folaat is een essentiële vitamine voor de gezondheid van het hart. Geraffineerde broodproducten gemaakt met niet-verrijkte bloem bevatten geen substantiële hoeveelheden van deze voedingsstoffen.

Extra voeding

 1. Broodproducten kunnen extra gezonde ingrediënten met voedingsvoordelen bevatten. Veel soorten brood bevatten hart-gezonde noten of zaden, die veel onverzadigde vetten bevatten, en walnoten en lijnzaad bieden zelfs omega-3-vetzuren. Broden kunnen gedroogd fruit bevatten, zoals rozijnen, kersen of veenbessen, die veel kalium en voedingsvezels bevatten. Kies geen brood met items met veel verzadigd vet of toegevoegde suikers, zoals ijsvorming, kaneel-suikerwerveling of chocoladeschilfers.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407