Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van bruine rijstwolken?

Vetvrije optie

 1. Voedingsmiddelen voor bruine rijst zijn voedzaam en smaakvol; ze bieden meer gezondheidsvoordelen dan witte rijstproducten. Bij verwerking als gepofte granen behoudt bruine rijst het grootste deel van zijn voedingsstoffen. Het levert belangrijke vitamines en mineralen zonder overtollige vetten, natrium of cholesterol bij te dragen. Bruine rijstproducten hebben een hartige, nootachtige smaak en bevatten voedingsvezels, waardoor bruine rijstwolken een goede keuze zijn voor ontbijtgranen.

Vezelrijk

 1. Bruine rijst is de hele kern van de rijstplant; alleen de buitenste laag wordt tijdens de verwerking verwijderd, zodat deze zijn volledige voedingsvoordelen behoudt. Dit staat in tegenstelling tot de verwerking van witte rijst, die vrijwel alle voedingsvezels en veel van de voedingsstoffen verwijdert. Volkoren voedingsvezels bieden veel gezondheidsvoordelen: het vermindert het risico op hartaandoeningen, helpt de bloedsuikerspiegel te stabiliseren en cholesterol te verlagen en helpt de spijsvertering te reguleren. Vezelrijk voedsel helpt je ook om je langer vol te voelen na het eten, waardoor je niet te veel eet.

Bruine rijstvoedingsstoffen

 1. Bruine rijst is niet alleen een goede bron van voedingsvezels, maar ook heel weinig vet, geen natrium of cholesterol en relatief weinig calorieën. Een portie van 3,5 ounce bevat een derde of meer van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid belangrijke B-vitamines, evenals aanzienlijke hoeveelheden zink, magnesium en fosfor. Het is een uitstekende bron van mineraal mangaan, dat betrokken is bij het metabolisme van koolhydraten en eiwitten en essentieel voor een gezond zenuwstelsel.

Bruine rijstwolken

 1. Bruine rijstwolken zijn gewoon de bruine rijstpit met lucht die onder hoge druk wordt ingeblazen. De meeste oorspronkelijke voedende eigenschappen van het voedsel blijven intact na het puffproces, met slechts geringe dalingen in voedingswaarden genoteerd. Bruine rijstwolken zijn een gezonde, vullende, glutenvrije graanoptie. Een kopje bruine rijstwolken geserveerd met magere melk levert slechts 100 calorieën, bevat vrijwel geen vet en is goed voor 15 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium voor volwassenen. Controleer het etiket op de verpakking om een ​​merk te selecteren zonder toegevoegde suiker of natrium.

Onderdeel van een gezond ontbijt

 1. Bruine rijstwolken zijn een uitstekend middelpunt van een gezond ontbijt. Serveer de ontbijtgranen met wat melk en fruit voor een uitgebalanceerd en vitaminerijk begin van de dag. Bruine rijstvoedsel biedt een uitgebreid gevoel van volheid en helpt bij het handhaven van een stabiele bloedsuikerspiegel, wat bijdraagt ​​aan een algemeen gevoel van welzijn dat kan helpen vermoeidheid, vroege hongergevoelens of concentratieverlies tijdens de ochtend te voorkomen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407