Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van Chorizo?

Protein

 1. Chorizo, een zeer gekruide Spaanse worst, vaak op smaak gebracht met knoflook, is geschikt voor alleen eten of opgenomen in recepten, zoals eiergerechten en stoofschotels. Deze worst verleent een verscheidenheid aan waarde voor een gezond maaltijdplan, waaronder eiwitten, vitamines en mineralen. Het bevat veel vet - 38,2 gram per portie - dus weeg de voordelen af ​​tegen de nadelen.

Biedt eiwit van hoge kwaliteit

 1. Chorizo ​​is een goede keuze voor het verhogen van uw inname van eiwitten. Een portie van 3,5 ounce van deze worst biedt 24,1 gram eiwit, en omdat chorizo ​​is gemaakt van dierlijke bronnen - rundvlees en varkensvlees - draagt ​​het bij aan het gamma essentiële aminozuren dat nodig is voor weefselherstel en voedselafbraak. De National Institutes of Health beveelt aan om elke dag tussen de 50 en 65 gram eiwit in uw dieet te krijgen, of 10 tot 35 procent van de calorieën die u verbruikt.

Goede bron van Thiamine

 1. Eén portie chorizo-worst bevat 0,6 milligram thiamine of vitamine B-1. Vrouwen hebben dagelijks 1,1 milligram thiamine nodig; als je een man bent, consumeer 1,2 milligram. Met de thiamine in dit voedsel kan uw lichaam bepaalde aminozuren effectiever gebruiken en helpt het voedsel om te zetten in energie. Om je inname van deze vitamine nog meer te stimuleren, serveer je chorizo ​​met een kant van linzen of zwarte bonen. U hebt iets meer thiamine nodig als u zwanger bent of borstvoeding geeft - 1,4 milligram - dus het opnemen van chorizo ​​in uw dieet kan u helpen uw inname te verhogen.

Bevat vitamine B-12

 1. Voeg een portie chorizo ​​toe aan uw dieet en u krijgt 2 microgram vitamine B12, een voedingsstof die een belangrijke rol speelt bij de zenuwfunctie. De dagelijkse aanbevolen inname van vitamine B12 is 2,4 microgram voor volwassen mannen en vrouwen, hoewel u 2,6 tot 2,8 microgram nodig hebt als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Naast zijn invloed op je zenuwen, helpt vitamine B12 je lichaam om ijzer te gebruiken. Een studie gepubliceerd in het aprilnummer van "Nutrition in Clinical Practice" geeft aan dat coeliakie een vitamine B12-tekort kan veroorzaken, dus het eten van chorizo ​​kan een goede optie zijn voor uw dieet als u aan deze aandoening lijdt. Let echter op glutenvrije chorizo, zodat het je toestand niet verergert.

Verhoogt de opname van selenium

 1. Een portie chorizo ​​bevat 21,1 microgram selenium, een aanzienlijk deel van de voorgestelde inname van 55 microgram per dag. Het selenium dat in de worst beschikbaar is, creëert antioxidanten, die schade afweren die vaak wordt veroorzaakt door vrije radicalen. Bewijs in de mei-editie van het "International Journal of Oncology" onthult dat selenium ook kan helpen bij de behandeling van prostaatkanker, maar praat met uw oncoloog voordat u chorizo ​​eet als een kankertherapie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407