Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van cranberrysap voor vrouwen?

Verbetert de tandgezondheid

 1. Inheems in Noord-Amerika en sommige delen van Europa, worden veenbessen al eeuwen geteeld. Hoewel deze scherpe bessen in hun natuurlijke vorm kunnen worden geconsumeerd, worden ze vaak verwerkt en verkocht als sap. Cranberrysap biedt een aantal belangrijke gezondheidsvoordelen - vooral voor vrouwen. Diabetici willen misschien kiezen voor ongezoet cranberrysap om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

Preventie van urineweginfecties

 1. Urineweginfecties kunnen veel verschillende delen van het lichaam beïnvloeden, waaronder de nieren, urineleiders, blaas of urethra. En hoewel beide geslachten met deze aandoening kunnen worden gediagnosticeerd, is het veel waarschijnlijker dat ze vrouwen treffen. Het 2015-rapport in Botanics: Targets and Therapy meldt dat proanthocyanidine, een antioxidant in cranberrysap, kan voorkomen dat bepaalde soorten bacteriën zich hechten aan de wand van de urinewegen, waar ze infecties kunnen veroorzaken. Naast het dienen als een preventief hulpmiddel, kan cranberrysap worden gebruikt als een homeopathisch middel voor degenen die milde tot matige gevallen van urineweginfectie ervaren, volgens de British Homeopathic Association.

Verlaagd risico op borstkanker

 1. Net als bij andere vormen van sap, biedt cranberrysap een aantal belangrijke vitamines en mineralen, waaronder vitamine C. Volgens de USDA levert een portie cranberrysap van 8 ounce ongeveer 24 milligram vitamine C, of ​​30 tot 35 procent van de dagelijkse aanbevelingen. BreastCancer.org meldt dat vrouwen die grote hoeveelheden vitamine C consumeren, minder kans hebben op het ontwikkelen van bepaalde soorten kanker, waaronder borstkanker. Helaas kunnen mensen bij wie al de diagnose borstkanker is gesteld niet profiteren van het gebruik van vitamine C, omdat dit de functie van bepaalde vormen van kankertherapie kan verstoren.

Verbeterde hartgezondheid

 1. Hartziekten zijn een grote moordenaar onder vrouwen. In feite merkt de American Heart Association op dat de ziekte elk jaar verantwoordelijk is voor bijna een derde van de vrouwelijke sterfgevallen. Gelukkig kan cranberrysap ook een effectieve manier zijn voor vrouwen om de gezondheid van het hart te stimuleren. Volgens het University of Maryland Medical Center kan vitamine C, een belangrijke antioxidant, hartaandoeningen voorkomen door de schade aan vrije radicalen in het lichaam ongedaan te maken. Vitamine C is vooral nuttig als het gaat om het verlagen van de lage dichtheid lipoproteïne, de "slechte" cholesterol en het vertragen van de progressie van atherosclerose.

Preventie van eclampsie

 1. Pre-eclampsie is een aandoening die gepaard gaat met hoge bloeddruk en verhoogde hoeveelheden eiwit in de urine van zwangere vrouwen. Wanneer het onbehandeld blijft, kan deze aandoening resulteren in een vroeggeboorte. Het University of Maryland Medical Center suggereert dat vitamine C - zoals die in cranberrysap - een effectieve manier kan zijn om het risico op pre-eclampsie te verminderen voor vrouwen die een hoog risico lopen om de aandoening te ontwikkelen. Aanvulling met vitamine E kan ook enkele voordelen bieden voor vrouwen die risico lopen op pre-eclampsie.

Bescherming tegen zweren

 1. De bacterie Helicobacter pylori (H. pylori) is een veel voorkomende oorzaak van maagzweren. En volgens Mayo Clinic kan meer dan 50 procent van de mensen in de wereld besmet zijn met de bacterie. Vrouwen kunnen zichzelf beschermen door cranberrysap te drinken, wat de groei van H. pylori remt, volgens een studie uit 2008 in het Journal of Gastroenterology and Hepatology. De antioxidant polyfenolen in cranberry zijn verantwoordelijk voor de remmende effecten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407