Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van de citroen voor hyperpigmentatie?

Hoe vaak moet ik mijn voeten in Epsom-zout weken?

 1. Naarmate onze huid ouder wordt, verandert deze - niet altijd ten goede. Ouderdomsvlekken, ook melasma of hyperpigmentatie genoemd, zijn gebieden met een donker huidpigment of melanine dat zich in de loop van de tijd op de huid heeft verzameld. Hyperpigmentatie wordt meestal aangetroffen bij mensen ouder dan 40 jaar, maar kan worden gezien bij mensen zo jong als hun midden 20. Blootstelling aan de zon is de meest voorkomende oorzaak van hyperpigmentatie en de behandeling kan variëren van professionele gezichtsbehandelingen tot cosmetische chirurgie. Huismiddeltjes kunnen vergelijkbare resultaten opleveren zonder de agressieve chemicaliën of het hoge prijskaartje.

Citroenen en hyperpigmentatie

 1. Citroenen werken om verschillende redenen als een effectieve natuurlijke leeftijdsvlekbehandeling. Ze bevatten grote hoeveelheden vitamine C, die helpen vrije radicalen in het lichaam te neutraliseren en schade aan de huid te voorkomen. Citroenen zijn van nature antiseptisch, wat acne, infecties en huidirritatie voorkomt. Vanwege hun hoge citroenzuurgehalte kunnen citroenen dode huidcellen zachtjes afstoten, een snelle celomzetting stimuleren en de groei van een gezonde nieuwe huid bevorderen. Na verloop van tijd kan het opnemen van citroenen in zelfgemaakte huidverzorging het uiterlijk van hyperpigmentatie en zelfs de huidtint verlichten. Of uw huid vettig, gevoelig is of hardnekkige donkere vlekken heeft, er is een zelfgemaakte behandelingsoptie met citroen voor uw huidtype.

Citroentoner voor een vette huid

 1. Een toner is een samentrekkende vloeistof die wordt gebruikt om de huid te verstevigen, op te helderen en te reinigen. Toners zijn vooral effectief voor mensen met een vette huid, omdat hun over het algemeen zure ingrediënten het vuil en de olie breken die puistjes veroorzaken. Combineer 1/4 kop vers citroensap, een zakje groene thee en 1 kop kokend water in een grote mok of een hittebestendige kom om een ​​spottoner citroentoner te maken. Laat de thee 10 minuten trekken en verwijder vervolgens de zak. Dompel een wattenbolletje in het mengsel en breng het op een droge huid aan met een zachte, vegende beweging. Buff probleemgebieden - zoals oneffen plekken - voorzichtig met het wattenbolletje. Niet spoelen. Een toner kan twee keer per dag worden gebruikt.

Citroen-appelmasker voor donkere vlekken

 1. Appels bevatten phloretin, een krachtig antioxidant. Wanneer phloretin wordt gecombineerd met de vitamine C in citroenen, kan het diep in de huid doordringen en de vorming van rimpels en ouderdomsvlekken belemmeren. Van deze huidbesparende combinatie wordt ook gedacht dat deze de huid op cellulair niveau beschermt en beschermt tegen de schadelijke veranderingen die melanoom en andere huidkanker kunnen veroorzaken. Pureer een hele appel in een keukenmachine om een ​​zelfgemaakt vechtmasker te maken. Voeg 2 eetlepels vers citroensap toe en roer tot alles gemengd is. Breng het mengsel aan op een droge huid en laat het 20 minuten intrekken, spoel het vervolgens uit met warm water. Gebruik het masker twee keer per week.

Lemon-Papaya Mask voor een gevoelige huid

 1. Papaya bevat het enzym peptine, dat de teint kan verlichten, een vlekkerige huidtint egaliseert en het uiterlijk van hyperpigmentatie en rimpels vermindert. Het toevoegen van papaja aan een gezichtsbehandeling met citroen kan een vlekbestrijdend masker creëren dat ook zacht is voor de gevoelige huid. Yoghurt is een extra bleekmiddel dat lactobacillis bevat, gezonde bacteriën die de omzet van nieuwe cellen versnellen. Doe een halve gepelde, geplaatste papaja in een keukenmachine met 2 eetlepels honing, 1/4 kopje vers citroensap en 1/4 kopje yoghurt. Pureer het mengsel tot het romig is en breng het dan met je vingers aan op de droge huid. Laat het masker 15 minuten intrekken en spoel het vervolgens af met lauw water. Dit masker kan maximaal drie keer per week worden gebruikt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407