Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van droge geroosterde sojabonen?

Geweldige korrels om te proberen

 1. Sojabonen zijn een uniek soort groente omdat ze een van de weinige soorten zijn die een compleet eiwit bieden, wat betekent dat ze alle essentiële aminozuren bevatten. Je kunt sojabonen op verschillende manieren eten, waaronder gekookt, als onderdeel van tofu of droog geroosterd. Droge geroosterde sojabonen, ook bekend als sojanoten, zijn zeer calorierijk, maar bieden een verscheidenheid aan voedingsvoordelen.

Caloriedichtheid

 1. Als u gewicht of spiermassa wilt winnen, kunnen droge geroosterde sojabonen zeer voordelig zijn, omdat 1 kop 776 calorieën bevat, wat ongeveer 39 procent van uw totale dagelijkse calorieën uitmaakt, gebaseerd op 2000 calorieën dieet. Als je extreem actief bent, levert 1 kop droog geroosterde sojabonen voldoende calorieën om 1 uur en 31 minuten zwemmen rondes of 1 uur en 19 minuten joggen te voeden.

Hoog eiwitgehalte

 1. Droge geroosterde sojabonen zijn een geweldige eiwitbron, omdat elke kop van dit voedsel 68 g eiwit bevat. Deze hoeveelheid is meer dan acht keer de hoeveelheid in een kopje melk. Eiwit is vereist voor het opbouwen en onderhouden van de cellen en weefsels van uw lichaam.

Rijk aan vezels

 1. Voedingsvezels zijn een essentiële voedingsstof die helpt uw ​​bloedsuikerspiegel te beheersen, uw cholesterolgehalte onder controle te houden, een gezond spijsverteringsstelsel bevordert en gevoelens van volheid na de maaltijd veroorzaakt. Droge geroosterde sojabonen zijn een goede bron van deze voedingsstof, omdat elke kop 14 g bevat.

Koolhydraten

 1. Als u een atleet bent, kan het eten van koolhydraatrijke voedingsmiddelen nuttig zijn, omdat koolhydraten uw lichaam van energie voorzien. Droge geroosterde sojabonen kunnen een goede keuze zijn, omdat ze 56 g koolhydraten per kopje bevatten.

Rijk aan folaat

 1. Droge geroosterde sojabonen bevatten veel foliumzuur, wat een B-vitamine is die belangrijk is voor zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven. Folaat beschermt uw DNA tegen schadelijke mutaties, helpt bij de ontwikkeling van nieuwe cellen en kan bloedarmoede helpen voorkomen.

Rijk aan mineralen

 1. Droge geroosterde sojabonen bevatten zeer veel calcium, met 24 procent van de aanbevolen dagelijkse inname. Calcium helpt de bot- en tandgezondheid te ondersteunen en helpt enzymen en hormonen vrij te maken. Een kopje droog geroosterde sojabonen bevat ook meer dan de volledige dagelijkse aanbevolen hoeveelheid kalium, die uw lichaam nodig heeft om een ​​goede hart- en spierfunctie te bevorderen. Een ander belangrijk mineraal dat droog geroosterde sojabonen bieden is magnesium. Elke kop bevat 93 procent van de dagelijkse aanbevolen inname van deze voedingsstof, die uw immuunsysteem en een goede hart-, spier- en zenuwfunctie ondersteunt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407