Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van een collageenpoederdrank?

Hyaluronzuurproducten

 1. Om de zoveel tijd komt er een nieuwe gezondheidskader rond supplementen. Of het nu vitamine B-12 is voor energie of sint-janskruid voor depressie, de bevlieging is slechts zo goed als de wetenschap erachter. Als het gaat om collageenpoeder, is er enige wetenschap die de voordelen ervan ondersteunt - maar niet voor elke kwaal die door haar wordt aangeprezen.

Wat is collageen?

 1. Collageen verschijnt in overvloed in het menselijk lichaam en vormt een deel van uw botten, spieren, pezen, organen, ligamenten, huid, bloedvaten en een hele reeks andere bindweefsels. Het maakt ongeveer 30 procent uit van alle eiwitten in je lichaam, evenals tussen 75 procent en 80 procent van je huid. Je lichaam maakt collageen aan door aminozuren, de bouwstenen van eiwitten, te combineren, waarvan je sommige door je dieet kunt krijgen en waarvan je lichaam alleen maakt.

 2. Naarmate u ouder wordt, neemt de hoeveelheid collageen in uw lichaam op natuurlijke wijze af. Wanneer dit gebeurt, kunt u stijve pezen of ligamenten, gewrichtspijn, verminderde spiermassa of rimpels in het gezicht ervaren. Al tientallen jaren gaan mensen naar dermatologen om injecties van collageen in hun lippen of gezicht te krijgen om de kusser te verzachten of lijnen te verzachten. Tegenwoordig kiezen meer mensen er echter voor collageen in te nemen in een poging hun lichaam van binnenuit te verbeteren - maar het onderzoek achter de trend bevindt zich nog in een vroeg stadium.

Verbeterde elasticiteit van de huid

 1. Collageen wordt al lang gebruikt om de stevigheid van de gezichtshuid te vergroten, maar het was in de vorm van injecties. Een studie gepubliceerd in 2014 in Skin Pharmacology and Physiology onderzocht of het oraal innemen van collageenpeptiden de huid ten goede kon komen. De onderzoekers ontdekten dat deelnemers die vier weken lang collageen gebruikten, een aanzienlijke verbetering van de huidelasticiteit ervoeren, vergeleken met degenen die een placebo namen. [! 85728 => 1130 = 4!

 1. Collageen is meestal gekoppeld aan huidverzorging, maar het is ook een essentieel onderdeel van uw spieren. Een studie uit 2015, gepubliceerd in The British Journal of Nutrition, toonde aan dat suppletie met collageenpeptiden, gecombineerd met weerstandstraining, de lichaamssamenstelling verbeterde door vetmassa te verminderen en spierkracht te vergroten bij oudere mannen, vergeleken met degenen die weerstandstraining deden maar een placebo namen.

Collageenpoeder gebruiken

 1. Over het algemeen zijn collageenpeptiden - ook bekend als gehydrolyseerd collageen - smaakloos en lost gemakkelijk op in elke soort vloeistof. Daarom kunt u collageen toevoegen aan dranken zoals smoothies, shakes, sap, melk, koffie, thee of zelfs water. Je kunt het ook toevoegen aan vloeibaar voedsel, zoals sauzen of soepen.

 2. Houd er rekening mee dat supplementen niet zo nauw door de Amerikaanse Food and Drug Administration worden gereguleerd als voedsel. Met andere woorden, de FDA zorgt er niet voor dat supplementen veilig zijn voordat ze op de markt worden gebracht, noch hoeven claims over een supplement naar tevredenheid van de FDA te worden bewezen. Het is aan jou en, als je kiest, een zorgverlener om te bepalen of een supplement veilig en geschikt is voor jou.

Natuurlijke bronnen van collageen

 1. Er zijn veel gepoederde collageensupplementen waaruit u kunt kiezen, maar sluit niet uit welke impact het verbeteren van uw dieet ook kan hebben. Wanneer u uw consumptie van eiwitrijk voedsel verhoogt, heeft uw lichaam meer aminozuren beschikbaar voor collageensynthese. Bovendien vereist synthese bepaalde micronutriënten, waaronder vitamine C, zink en koper. Overweeg deze voedingsmiddelen aan uw dieet toe te voegen:

 2. Een van de meest voorkomende manieren om van natuurlijk collageen te genieten, is via bottenbouillon, een soort bouillon dat wordt gemaakt van het bot van rundvlees, kip of vis. Je kunt het kopen in de supermarkt of het zelf maken door de botten in water, op het fornuis of in een slowcooker, een tot twee dagen te laten sudderen. Het kookproces trekt het collageen uit de botten en in de vloeistof die je drinkt.

 3. Er zijn veel gepoederde collageensupplementen waaruit u kunt kiezen, maar sluit niet uit welke impact het verbeteren van uw dieet ook kan hebben. Wanneer u uw consumptie van eiwitrijk voedsel verhoogt, heeft uw lichaam meer aminozuren beschikbaar voor collageensynthese. Bovendien vereist synthese bepaalde micronutriënten, waaronder vitamine C, zink en koper. Overweeg deze voedingsmiddelen aan uw dieet toe te voegen:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407