Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van een eiwitrijk ontbijt?

Olijfolie

 1. Het vermogen om je langer vol te voelen en de hele dag minder te eten maakt het ontbijt echt tot de belangrijkste maaltijd van de dag. Als uw ontbijtopties echter suikerkorrels bevatten of te grote bagels met veel calorieën, is het belangrijk om magere eiwitbronnen in uw ontbijt op te nemen. Niet alleen verbeteren deze je ontbijtopties, ze helpen je ook om je voller en langer te voelen.

Verhoogde verzadiging

 1. Heather Leidy, universitair docent voedings- en oefenfysiologie aan de Universiteit van Missouri, voerde een experiment uit over de voordelen van een eiwitrijk dieet, zoals beschreven in het wintermagazine "Mizzou" . Leidy bestudeerde hongersensaties bij degenen die een eiwitrijk ontbijt aten met 35 tot 40 g eiwit in vergelijking met degenen die 18 g eiwit per maaltijd aten. Ze ontdekte dat degenen die een eiwitrijk ontbijt aten, later op de dag minder honger hadden dan degenen die dat niet deden. Uit deze resultaten theoretiseerde Leidy dat eiwitrijke maaltijden ghreline vrijgeven, een hongerhormoon dat je gevoelens van verzadiging en volheid verhoogt.

Betere voedselkeuzes

 1. Als u zich voller voelt als gevolg van het ontbijt, hebt u meer kans om gezondere voedselkeuzes te maken gedurende de dag. Degenen die geen ontbijt eten, bleken de hele dag door geen fruit en groenten te eten, wat kan leiden tot gewichtstoename en een gebrek aan voedingsstoffen in het dieet. Wanneer u eiwitrijke bronnen gebruikt, neemt u ook andere voedingsstoffen op, zoals ijzer, vitamine C, calcium en vezels, afhankelijk van het type eiwitbron dat u eet.

Verlaagd risico op diabetes type 2 en hartziekte

 1. Wanneer u een eiwitrijk ontbijt consumeert, helpt u uw metabolisme op te voeren. Hierdoor kun je de hele dag door meer calorieën verbranden. Degenen die helemaal geen ontbijt consumeren, lopen het risico steeds resistenter te worden voor insuline. Insuline is nodig om uw lichaam te helpen glucose te gebruiken om energie te leveren voor basisactiviteiten. Insulineresistentie wordt geassocieerd met een verhoogd risico op diabetes. Diabetes is een chronische aandoening die kan leiden tot ernstige complicaties en wordt geassocieerd met hartaandoeningen en hoge bloeddruk.

Waarschuwing

 1. Hoewel een eiwitrijk ontbijt een aantal gezondheidsvoordelen biedt, is het belangrijk om eiwitrijke opties te kiezen die geen overtollig vet bevatten. Eiwitrijke bronnen zoals rood vlees en volle kazen kunnen rijk zijn aan verzadigde vetten die de voordelen van verzadiging gedurende de dag kunnen opwegen. Kies in plaats daarvan voor magere eiwitkeuzes zoals eiwitten, mager rundergehakt, magere melk, eiwitpoeder of magere yoghurt. Magere eiwitvoedselselecties bieden de voordelen van een eiwitrijk ontbijt, zonder schadelijke effecten zoals gewichtstoename of verhoogd cholesterolgehalte dat kan voortkomen uit het eten van vetrijke eiwitbronnen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407