Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van een groene drank?

Vitamine C-gehalte

 1. Groene dranken, vaak groene smoothies genoemd, kunnen dienen als een handige manier om verschillende voedingsmiddelen met veel voedingsstoffen in één glas te consumeren. Hoewel voorverpakte en gepoederde groene drankmengsels in de handel verkrijgbaar zijn, verdient het de voorkeur om verse greens thuis te mixen, als u geïnteresseerd bent in het verkrijgen van de meeste voeding uit uw groene drank. Groene groenten zijn rijk aan vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen voor planten die kunnen helpen een goede gezondheid te bevorderen en kanker te voorkomen.

Rijk aan vitale mineralen

 1. Donkergroene bladgroenten zoals broccoli, boerenkool, paksoi, boerenkool, sla, spinazie, mosterdgroen en rucola, tarwegras en boerenkool zijn allemaal toevoegingen aan elke groene drank. Veel van deze groenten bevatten veel mineralen, waaronder kalium, calcium en magnesium. Deze mineralen, die bekend staan ​​als elektrolyten, zijn van vitaal belang voor de gezondheid en overleving. Ze regelen het transport van voedingsstoffen en afval in en uit cellen. Bovendien bevatten deze voedingsmiddelen weinig natrium - een mineraal dat Amerikanen vaak consumeren.

Hoog in antioxidantvitaminen

 1. Boerenkool, spinazie en saladegroenten zijn goede bronnen van vitamine A, C en E. Deze antioxiderende vitamines spelen veel belangrijke rollen in het lichaam, waaronder het reguleren van de immuunfunctie en het beschermen van cellen tegen schadelijke vrije radicalen . Broccoli, mosterdgroen en paksoi zijn rijk aan B-vitamines - voedingsstoffen die het lichaam helpen voedsel in energie om te zetten. Donkergroene groene groenten behoren tot de beste bronnen van vitamine K en foliumzuur. Vitamine K is een voedingsstof die nodig is voor bloedstolling en het kan ook beschermen tegen osteoporose en ontstekingsziekten. Foliumzuur is vereist voor DNA-replicatie en reparatie en kan geboorteafwijkingen helpen voorkomen.

Nutriënten voor kankerpreventie

 1. Veel groene groenten, waaronder rucola, paksoi, broccoli, spruitjes, boerenkool en boerenkool maken deel uit van de kruisbloemige groentefamilie. Kruisbloemige groenten zijn rijk aan carotenoïden en andere stoffen die kanker bestrijden. Deze stoffen kunnen cellen beschermen tegen DNA-schade, carcinogenen neutraliseren, ontstekingen verminderen, tumorceldood induceren en ze hebben antivirale en antibacteriële eigenschappen, volgens het National Cancer Institute. Het Instituut merkt ook op dat belangrijke studies hebben aangetoond dat de consumerende kruisbloemige groenten kunnen beschermen tegen vier soorten kanker - prostaatkanker, colorectale kanker, borstkanker en longkanker.

Gewichtscontrole en darmgezondheid

 1. Groene groenten zijn ideaal voor gewichtsbeheersing omdat ze veel vezels bevatten, weinig koolhydraten hebben en een lage glycemische index hebben - wat betekent dat ze geen pieken in de bloedsuikerspiegel veroorzaken, wat kan leiden tot lichaamsvet. De vezels in groene groenten reguleren het spijsverteringsstelsel en verplaatsen afvalstoffen door het lichaam, wat de darmgezondheid en een gezond lichaamsgewicht bevordert. Deze voordelen kunnen vooral belangrijk zijn voor mensen met diabetes type 2.

Beperk jezelf niet

 1. Hoewel groene groenten als basis voor een groene drank moeten dienen, kunt u veel andere gezonde voedingsmiddelen toevoegen om smaak en extra voedingsstoffen toe te voegen. Enkele voorbeelden zijn fruit, amandelen, walnoten en andere soorten noten, lijnzaad, chiazaad, magere yoghurtbessen en eiwitpoeder.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407