Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van een langzaam metabolisme?

Gebruikt

 1. Hoewel een bliksemsnelle stofwisseling het gemakkelijker kan maken om af te vallen, wordt u er niet noodzakelijkerwijs gezonder van. Het voordeel van het verbranden van veel energie en eenvoudige gewichtscontrole kan een afweging zijn in termen van levensverwachting. Onderzoek suggereert dat een langzaam metabolisme je levensduur kan verlengen, terwijl een snel metabolisme ervoor kan zorgen dat je sneller ouder wordt. (Ref1)

Een langzaam metabolisme kan veroudering vertragen

 1. Een langzaam metabolisme kan de levensduur ten goede komen, omdat het voorkomt dat u te snel verslijt. De theorie zegt dat als je lichaam te hard en te snel werkt, het voortijdig kan verslechteren - net als een machine. (ref1, ref5) Een beoordeling in het Journal of Nutrition gepubliceerd in 2002 wees uit dat veel kleine dieren met een hoog dagelijks energieverbruik ook een korte levensduur hebben. (ref 5)

 2. Een hogere dagelijkse calorieverbranding correleert ook met een kortere levensduur bij mensen, zoals blijkt uit een studie uit 2011 van 652 mensen gepubliceerd in het Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. Gedurende de studieperiode van 15 jaar, hadden mensen met een hoger rustmetabolisme meer kans om vroeg te sterven aan natuurlijke oorzaken. (Ref6)

 3. Het beperken van uw calorie-inname vertraagt ​​uw metabolisme en verlengt de levensduur omdat het de blootstelling aan celbeschadigende vrije radicalen vermindert. Elke keer dat u voedsel verteren, worden deze vrije radicalen gevormd - het is dus logisch dat het eten van minder voedsel uw blootstelling aan deze verbindingen vermindert.

 4. Mensen die calorie-inname beperken, zonder de voedingsstoffen te ontnemen, ervaren een aantal van dezelfde metabole en hormonale aanpassingen die de levensduur bevorderen. Onderzoek is niet uitsluitsel over de vraag of deze strategie daadwerkelijk uw levensduur verlengt, meldt een beoordeling in een 2009-nummer van de huidige opinie in gastro-enterologie. (Ref7)

Trage schildklier en metabolisme kunnen uw leven verlengen

 1. Uw metabolisme in rust bestaat uit alle energie die uw lichaam gebruikt om de basisfunctie te voeden. Dit is het deel van je metabolisme dat loopt terwijl je de hele dag in bed ligt. Functies zoals ademhalen, bloed pompen en orgaanwerking vormen uw metabolisme in rust, of RMR.

 2. De schildklier is de primaire regulator van uw RMR. Als uw schildklier niet voldoende van de hormonen T3 en T4 vrijgeeft, kunt u last hebben van hypothyreoïdie en een vertraagde stofwisseling. Hoewel een lage productie van schildklierhormoon vaak negatieve symptomen veroorzaakt, zoals gewichtstoename en een droge huid, kan dit een keerzijde hebben. (ref 2, onder symptomen) Laag schildklierhormoon correleert met een langere levensduur bij dieren. (ref 3)

 3. Het verband tussen lagere niveaus van T3 en T4 en verlenging van het leven bij mensen, werd gepresenteerd door onderzoek dat werd gepubliceerd in de studie van 2010, gepubliceerd in het Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. Onder 421 Nederlandse gezinnen met een geschiedenis van een lang leven, vonden ze dat de broers en zussen in deze gezinnen die ouder waren dan 90, een lage schildklieractiviteit hadden en vervolgens langzamere metabolismen, die mogelijk hebben bijgedragen aan hun levensduur. (Ref4)

Hoe uw metabolisme te ondersteunen

 1. Er is onvoldoende bewijs om uw metabolisme doelbewust te vertragen met calorierestrictie. Probeer ook nooit een langzaam metabolisme te handhaven door schildkliermedicijnen te vermijden.

 2. Ondersteun het metabolisme dat u wel hebt met een gezond voedingspatroon dat veel voedingsmiddelen met weinig voedingsstoffen en weinig calorieën bevat, ondersteunt het algehele welzijn en de gewichtscontrole. Focus op vers fruit en groenten, gematigde porties volle granen, noten en zaden, evenals eiwitten uit bronnen met weinig verzadigd vet. Veel van deze voedingsmiddelen bevatten antioxidanten en fytonutriënten om vrije radicalen te bestrijden en je lichaam gezond te houden.

 3. Twijfel ook niet aan lichaamsbeweging als het gaat om de levensduur en uw metabolisme. Lichamelijke activiteit verhoogt je metabolisme zowel tijdens als na een training, maar lichaamsbeweging verlengt je leven. Grote gezondheidsorganisaties, waaronder de Centers for Disease Control and Prevention, bevestigen dat lichaamsbeweging het risico op chronische ziekten helpt verminderen, botten en spieren versterkt, de geestelijke gezondheid verbetert, de dagelijkse functie verbetert en de levensduur verlengt. (Ref8)

Keer een langzaam metabolisme om om gewichtsverlies te stimuleren

 1. Soms word je niet geboren met een trage stofwisseling, maar krijg je er een omdat je tijdens je dieet te veel calorieën hebt beperkt. Zeer caloriearme diëten of vasten waarbij een vrouw consequent minder dan 1200 calorieën eet of een man minder dan 1.800 calorieën kan de stofwisseling met maar liefst 20 procent vertragen. (laatste referentie, onder Welk effect heeft dieet op de RMR?) (ref9 voor calorieën)

 2. Het goede nieuws is dat je niet gedoemd bent om te verhongeren en niet af te vallen. Je kunt je langzame metabolisme omdraaien. Gebruik een online calculator om te bepalen hoeveel calorieën u dagelijks nodig heeft om uw gewicht te ondersteunen of om een ​​diëtist te ontmoeten. Voeg vervolgens langzaam ongeveer 100 calorieën per week toe aan uw bestaande dieet om dit onderhoudsinname te bereiken. Als je bijvoorbeeld 2000 calorieën nodig hebt om je gewicht te behouden, maar je hebt wekenlang 1000 calorieën per dag gegeten om kilo's te laten vallen en geen resultaten ziet, neem dan 10 weken om je inname geleidelijk te verhogen naar 2.000 calorieën. Na een aantal weken het onderhoudsnummer te hebben gebruikt, snijd dan bescheiden calorieën - met slechts 250 tot 500 calorieën per dag - om opnieuw gewicht te verliezen.

 3. Als u calorieën verhoogt, doe dit dan met hele, onbewerkte voedingsmiddelen - niet door een soda te drinken of een extra koekje te eten. Honderd calorieën is niet veel voedsel; het is de hoeveelheid die in 3 gram uitgelekte tonijn met water zit, 13 droog geroosterde amandelen of 6 gram vetvrije Griekse yoghurt. (res 1)Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407