Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van eieren voor hardlopers?

Kan Salmonella-vergiftiging veroorzaken

 1. Het eten van eieren van kippen biedt voordelen voor hardlopers, variërend van het behoud van spiermassa tot het verbeteren van herstel na een run. Eieren kunnen zelfs helpen om blessures te voorkomen en je energieniveau tijdens een run te handhaven dankzij de vitamines en mineralen die ze bevatten. Hoewel eieren talloze voordelen bieden, bevatten ze echter veel cholesterol. Beperk jezelf tot één tot twee eieren per dag.

Supplies Protein

 1. Elke keer dat u rent, ontstaat er lichte verwonding aan uw spiervezels. U hebt eiwit uit de voeding nodig om de spieren te herstellen, het spierherstel te bevorderen en uw spieren te vergroten. Een enkel ei levert 6 gram dieetproteïne. De International Society of Sports Nutrition merkt op dat mensen die regelmatig sporten, 1,4 tot 2,0 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig hebben. Als u aan duurtraining doet, zoals hardlopen, neem dan de lage kant van dit eiwitbereik. Op basis van deze aanbevelingen heeft een volwassen hardloper van 150 pond tussen de 95 en 136 gram eiwit per dag nodig. Timing van eiwit eten, direct voor of vlak na het sporten, kan helpen spiermassa te behouden en helpt bij spierherstel. [! 31354 => 1130 = 3!

 1. Lopers profiteren ook van het ijzer in eieren. Een artikel uit 2012, gepubliceerd in de '' American Journal of Lifestyle Medicine '' merkt op dat onvoldoende ijzergehaltes de sportprestaties, het energiemetabolisme en de immuunfunctie negatief kunnen beïnvloeden. IJzer is een essentieel onderdeel van het hemoglobinemolecuul en speelt een rol bij het transporteren van zuurstof naar uw cellen, waardoor uw trainingsspieren tijdens het hardlopen van brandstof worden voorzien. Zonder genoeg kunt u bloedarmoede ontwikkelen en vermoeid raken tijdens dagelijkse activiteiten of tijdens het hardlopen. Het eten van één groot ei levert je 0,72 milligram ijzer op. Het Office of Dietary Supplements merkt op dat vrouwen ouder dan 50 jaar en alle volwassen mannen dagelijks minstens 8 milligram ijzer nodig hebben. Vrouwen onder de 50 hebben ongeveer 18 milligram per dag nodig.

Bron van fosfor

 1. De impact van hardlopen belast uw gewrichten en botten. Een manier om ervoor te zorgen dat je botten een optimale dichtheid en gezondheid hebben, is door voldoende fosfor te krijgen. Volgens het University of Maryland Medical Center zit 85 procent van alle fosfor in het lichaam in botten en tanden. Het speelt ook een rol in energiemetabolisme en afvalfiltratie. Adequate fosforinname kan zelfs spierpijn verminderen na een zware run. Als je één groot ei eet, krijg je 89 milligram fosfor, wat 13 procent is van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassenen.

Biedt vitamine B

 1. Adequate inname van B-vitamines helpt u ook om op uw best te presteren tijdens het hardlopen. Eieren bevatten de B-vitamines riboflavine, pantotheenzuur, B-6, B-12 en folaat. Volgens de Academie voor voeding en diëtetiek helpen deze vitamines om energie te metaboliseren, rode bloedcellen te vormen, voldoende zuurstof naar cellen te brengen en je hart gezond te houden. Uw behoeften aan deze vitamines kunnen zelfs toenemen als u met een hoge intensiteit traint. Zonder voldoende kunt u spierkrampen, vermoeidheid, bloedarmoede of ademhalingsproblemen ontwikkelen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407