Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van elke dag broccoli eten?

Vitaminen en mineralen

 1. Een plant uit de koolfamilie, broccoli bevat weinig calorieën en veel vezels, vitamines en mineralen die tal van gezondheidsvoordelen bieden. Voor een optimale gezondheid, volgens de publicatie "Dieetrichtlijnen voor Amerikanen, 2010", moet u elke dag 2 1/2 kopjes groenten consumeren als u 2000 calorieën per dag eet. Het opnemen van een portie broccoli van 1/2 kopje in je dagelijkse menu kan je helpen dit doel te bereiken.

Gezonde voedingsstoffen

 1. Broccoli bevat weinig calorieën, met slechts ongeveer 27 calorieën in een portie van 1/2-kops gekookte groente. Het bevat ook respectabele hoeveelheden vitamines en mineralen. Een portie gekookte broccoli van 1/2-kops levert 50,6 milligram vitamine C, 110 microgram vitamine K en ongeveer 1.207 internationale eenheden vitamine A. Vitamine C is nodig voor de groei en reparatie van uw lichaamsweefsels, terwijl vitamine K een belangrijke rol bij bloedstolling. Vitamine A is essentieel voor een goed gezichtsvermogen. Broccoli is rijk aan heilzame mineralen, waaronder kalium, met 229 milligram in een portie van 1/2-kops en calcium, met 31 milligram per 1/2 kop. Uw cellen, weefsel en organen hebben kalium nodig voor een optimale werking. Calcium helpt bij het ontwikkelen en behouden van sterke botten en tanden.

Voedingsvezels

 1. Beide vormen van voedingsvezels - onoplosbaar en oplosbaar - komen van nature voor in broccoli. Onoplosbare vezels versnellen de beweging van voedsel door je maag en helpen je regelmatig te blijven door bulk aan je ontlasting toe te voegen. Oplosbare vezels lost op in water en vormt een gel in uw spijsverteringskanaal. Dit vertraagt ​​de spijsvertering en uw maag en darm kunnen voedingsstoffen zoals suiker en zetmeel niet volledig opnemen. Als gevolg hiervan daalt het cholesterolgehalte, wat kan helpen beschermen tegen beroerte en hartaandoeningen. Volgens het University of Maryland Medical Center kan het eten van voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan oplosbare vezels, zoals broccoli, de glucosetolerantie bij mensen met diabetes helpen verbeteren. Een portie gekookte broccoli van 1/2 kopje heeft een totaal vezelgehalte van 2,6 gram. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voedingsvezels is 25 tot 30 gram.

Gezondheidsbevorderende verbindingen

 1. Broccoli is een goede bron van zwavelhoudende verbindingen, glucosinolaten genaamd, die in uw lichaam afbreken en isothiocyanaten vormen. Isothiocyanaten stimuleren enzymen in je lichaam die gifstoffen en carcinogenen helpen vernietigen, stelt het Linus Pauling Institute. Broccoli bevat ook een verbinding genaamd indol-3-carbinol, die diindolylmethaan of DIM produceert wanneer het in contact komt met maagzuur in uw maag. Vanwege zijn sterke anti-kanker eigenschappen, kan DIM veelbelovend zijn in het voorkomen van borst- en prostaatkanker, meldt Memorial Sloan-Kettering Cancer Center.

Ademhalingsverlichting

 1. Volgens een onderzoek gepubliceerd in maart 2009 van het tijdschrift "Clinical Immunology", kan sulforaphane - een chemische stof die overvloedig voorkomt in broccoli en broccolispruiten - helpen beschermen tegen luchtwegontsteking die leidt aan aandoeningen zoals chronische obstructieve longziekte, astma en allergische rhinitis. De verbinding sulforaphane verhoogt de productie van antioxiderende enzymen in de luchtwegen en biedt bescherming tegen de aanval van vrije radicalen die u dagelijks inademt in tabaksrook, dieseluitlaat, vervuilde lucht en pollen. Vrije radicalen kunnen weefselschade veroorzaken, wat leidt tot aandoeningen van de luchtwegen. Bovendien kunnen de antioxiderende enzymen die worden gestimuleerd door sulforafaan de schadelijke effecten van luchtvervuiling helpen blokkeren, zegt dr. Marc Riedl, hoofdonderzoeker en universitair docent aan de David Geffen School of Medicine aan de University of California, Los Angeles. Riedl beveelt aan om broccoli en andere kruisbloemige groenten een vast onderdeel van uw dieet te maken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407