Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van elke dag rozijnen eten?

Ruimte vinden in uw dieet

 1. Rozijnen bieden u verschillende essentiële voedingsstoffen en het dagelijks eten ervan kan u enkele gezondheidsvoordelen bieden. De Dieetrichtlijnen voor Amerikanen 2010 suggereren dagelijks 2 koppen fruit te consumeren bij het eten van 2000 calorieën per dag. Een equivalent van 1 kopje uit de fruitgroep is gelijk aan 1 kopje vers fruit of 100 procent vruchtensap, of 1/2 kopje gedroogd fruit - zoals rozijnen.

Energy Booster

 1. Omdat rozijnen rijk zijn aan koolhydraten, vooral natuurlijke suikers, geven ze je een snelle boost van energie als je je traag voelt - zonder je te belasten. Om deze reden zijn rozijnen een uitstekende snack voor of na de training. Rozijnen bevatten ongeveer 130 calorieën en 31 gram koolhydraten in elke portie van 1/4 kop. Een studie uit 2011, gepubliceerd in het "Journal of Strength and Conditioning Research", meldt dat rozijnen een haalbaar energiebevorderend alternatief zijn voor sportgelei tijdens duurtraining met hoge intensiteit.

Constipatie reductor

 1. Regelmatig rozijnen eten kan constipatie helpen verlichten of voorkomen, volgens MedlinePlus. Rozijnen zijn een goede bron van voedingsvezels, wat gunstig is als u verstopt bent. De auteurs van een review gepubliceerd in 2009 in "Nutrition Reviews" stellen voor om 14 gram voedingsvezels te consumeren voor elke 1000 calorieën die je eet, of 28 gram per dag bij het volgen van een dieet met 2000 calorieën. Een 1/4 kop portie rozijnen levert ongeveer 2 gram voedingsvezels op.

Rijk aan voedingsstoffen

 1. Rozijnen zijn voedzame voedingsmiddelen. Ze zijn een van de weinige plantaardige voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer uit de voeding, een essentieel mineraal dat je lichaam dagelijks nodig heeft om eiwitten te maken die zuurstof naar de cellen van je lichaam transporteren. Het dagelijks eten van rozijnen kan u helpen om uw door ijzer aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te krijgen, namelijk 8 milligram voor mannen en vrouwen ouder dan 50, 18 milligram per dag voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd, 27 milligram tijdens de zwangerschap en 9 milligram per dag voor vrouwen die borstvoeding geven. Rozijnen zijn ook rijk aan kalium, fytonutriënten en antioxidanten.

Verminderde ziekterisico's

 1. Een dagelijkse dosis rozijnen kan ook uw chronische ziekterisico's verminderen. Een beoordeling uit 2013 in het "Journal of Food Science" meldt dat regelmatig rozijnen eten geassocieerd is met lagere bloedglucosewaarden, verlaagde bloeddruk, lagere cholesterolwaarden, verminderde triglyceriden, verhoogde verzadiging en lagere totale voedselconsumptie. Daarom suggereren auteurs van deze review dat rozijnenconsumptie het risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen, diabetes en mogelijk overgewicht en obesitas kan verminderen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407