Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van erwten eten?

Tips en overwegingen

 1. Archeologen en historici geloven dat de doperwt in Egypte of China is ontstaan ​​en al 5000 jaar deel uitmaakt van het dieet. Een zetmeelrijke groente, erwten zijn een goede bron van energie, vezels, eiwitten en essentiële vitamines. Erwten opnemen als een van uw groentekeuzen voegt een aantal voordelen toe.

Hoog in vezel

 1. Zoals de meeste groenten, kan het eten van erwten u helpen aan uw dagelijkse vezelbehoeften te voldoen. Een portie van 1/2 kopje bevat 4,4 gram vezels, meer dan 1 kopje havermout met 4 gram vezels en een 1/2 kopje gekookte broccoli met 2,6 gram vezels. De vezel in erwten kan je helpen je gewicht beter te beheren door je langer vol te houden. Vezel verlaagt ook het cholesterolgehalte in het bloed. Uw dagelijkse vezelbehoeften variëren afhankelijk van uw leeftijd, geslacht en caloriebehoeften. Over het algemeen hebben vrouwen 21 tot 25 gram vezels per dag nodig en mannen 30 tot 38 gram per dag.

Heart-Healthy

 1. Erwten eten kan ook de gezondheid van het hart verbeteren. Naast de vezel bevatten erwten ook veel luteïne, met 1.920 IE per portie van 1/2 kopje. Luteïne is een nonprovitamine A-carotenoïde, zoals lycopeen. Het werkt voornamelijk als een antioxidant en beschermt uw cellen tegen oxidatie. De Memorial Sloan-Kettering Cancer Society meldt dat mensen met een hogere inname van luteïne lagere percentages atherosclerose hebben. Zowel de vezels als luteïne in erwten verbeteren de gezondheid van het hart door cholesterol te verlagen en de opbouw van plaque langs uw vaatwanden te voorkomen.

Goed voor je ogen

 1. De luteïne en vitamine A in erwten beschermen ook uw ogen. Luteïne, een natuurlijk plantenpigment, is geconcentreerd in het oog en de antioxiderende werking kan u beschermen tegen zowel staar als maculaire degeneratie door oxidatie te voorkomen. Vitamine A helpt het oppervlak van uw ogen gezond te houden. Een portie erwten van 1/2-kop bevat 1.610 IE vitamine A, wat overeenkomt met 32 ​​procent van uw dagelijkse waarde voor vitamine A. Dagelijkse aanbevelingen voor luteïne zijn niet vastgesteld.

Goede bron van ijzer

 1. Erwten kunnen u ook helpen aan uw ijzerbehoeften te voldoen. Een portie van 1/2-kops bevat 1,2 milligram ijzer. Het grootste deel van het ijzer dat u verbruikt, bevindt zich in hemoglobine, het eiwit dat verantwoordelijk is voor het transport van zuurstof door uw lichaam. Onvoldoende inname van ijzer vermindert de zuurstoftoevoer waardoor u zich moe voelt, uw concentratievermogen vermindert en uw risico op infecties verhoogt. IJzerbehoeften variëren afhankelijk van leeftijd en geslacht. Mannen en vrouwen ouder dan 51 hebben 8 mg ijzer per dag nodig, en vrouwen van 19 tot 50 hebben 18 milligram per dag nodig. Vrouwen in de vruchtbare leeftijd hebben vanwege de menstruatie hogere behoeften dan mannen en oudere vrouwen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407