Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van erwtensoep?

Glycemische index

 1. Probeer een kom erwtensoep voor een geruststellende voorgerecht of eenvoudige maaltijd op een koele dag. Je kunt het kant-en-klaar of gecondenseerd kopen of je eigen erwten maken, zoals groene erwten of spliterwten. Erwtensoep zit boordevol voedingsstoffen zoals calcium, kalium en vitamine A. Erwtensoep biedt verschillende andere voordelen als onderdeel van een algeheel uitgebalanceerd dieet.

Hoog in vezel

 1. Een kopje spliterwtensoep of groene erwtensoep levert volgens de Harvard School of Public Health bijna 5 gram voedingsvezels, een cholesterolverlagende voedingsstof in veel plantaardig voedsel. Voedingsvezels hebben een laxerend effect en verminderen uw risico op constipatie. Een ander voordeel van een vezelrijk dieet is het bevorderen van de bloedsuikerspiegel en het verminderen van uw risico op diabetes type 2. Je zou 25 tot 38 gram voedingsvezels per dag moeten krijgen, maar de typische Amerikaan krijgt minder dan de helft van de aanbevolen hoeveelheid, volgens de Dietary Guidelines van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services van 2010.

Hulp bij gewichtscontrole

 1. Obesitas verhoogt uw risico op chronische ziekten, zoals artritis en hartaandoeningen. U kunt erwtensoep gebruiken om gewicht te verliezen of ongewenste gewichtstoename te voorkomen. Een half kopje ingeblikte, gecondenseerde erwtensoep, die een kopje maakt nadat je het hebt verdund, heeft ongeveer 180 calorieën. Beperk uw calorie-inname door uw ingeblikte soep te verdunnen met water in plaats van volle melk, of maak uw eigen soep met bouillon als basis, geen room of melk. Maak uw soep chunkier en meer bevredigend door extra groenten toe te voegen, zoals wortelen of pompoen.

Bron van mineralen

 1. Erwtensoep levert ongeveer 35 milligram magnesium per kopje. Dit is ongeveer 9 procent van de dagelijkse waarde voor dit essentiële mineraal voor een goede spierfunctie en bloeddrukcontrole. Erwten zijn van nature rijk aan kalium, een ander mineraal voor het reguleren van uw bloeddruk, en elke kop kan meer dan 400 milligram kalium bevatten, of ongeveer 10 procent van de dagelijkse waarde. Erwtensoep heeft ongeveer 1,9 milligram ijzer, of 11 procent van de dagelijkse waarde, en ijzer bevordert gezonde rode bloedcellen. Merk op dat de exacte voedingswaarden in elk merk erwtensoep enigszins kunnen variëren.

Overige informatie

 1. Een dieet met veel peulvruchten, zoals bonen, erwten en linzen, kan uw risico op hartaandoeningen en diabetes verlagen, volgens het Informatiecentrum van het Linus Pauling Institute Micronutrient. Erwtensoep kan u helpen om te voldoen aan aanbevelingen voor een dieet met 2000 calorieën om anderhalf kopjes per week te krijgen, volgens de Dietary Guidelines 2010 van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services. Een hoog natriumdieet kan hoge bloeddruk veroorzaken en uw risico op hartaandoeningen en beroertes verhogen, en soep bevat vaak veel natrium. Om het natrium uit uw soep te verlagen, kiest u erwtensoep uit blik met laag natriumgehalte of maakt u er zelf een met natriumarme bouillon zonder veel zout toe te voegen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407