Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van frisdranken?

Dingen om te overwegen

 1. De consumptie van frisdranken is de afgelopen 50 jaar aanzienlijk toegenomen en er is vastgesteld dat het regelmatig gebruiken van grote hoeveelheden frisdranken schadelijk kan zijn voor uw gezondheid. Bij matiging kunnen frisdranken een aantal gunstige effecten op uw lichaam hebben.

Voordelen van cafeïne

 1. Cafeïne is een stimulerend middel dat wordt aangetroffen in frisdranken. Het grote hoeveelheden kunnen nadelige gevolgen hebben voor uw gezondheid, maar het heeft ook tal van voordelen. Cafeïne stimuleert uw centrale zenuwstelsel, helpt vetzuren in uw lever af te breken, uw humeur te stimuleren en hoofdpijn te verlichten. Mensen die regelmatig cafeïne binnenkrijgen, hebben minder kans om de ziekte van Parkinson, darmkanker, galstenen en levercirrose te ontwikkelen.

Koolzuurhoudend water

 1. Koolzuurhoudend water is een hoofdbestanddeel van frisdranken. Koolzuurhoudend water werd gecreëerd door Joseph Priestly in het jaar 1767 en heeft sindsdien bewezen vele voordelen te hebben voor het maagdarmkanaal. Koolzuurhoudend water verzacht maagpijn, onderdrukt misselijkheid en heeft bewezen constipatie te verminderen.

Natriumvoordelen

 1. Natrium is een ander product dat voorkomt in frisdranken. Natrium is een belangrijk mineraal dat in bijna alle natuurlijke voedingsmiddelen voorkomt. Natrium helpt uw ​​lichaam water vast te houden, helpt spierkrampen te voorkomen en te behandelen, houdt de elektrolytenbalans in stand, voorkomt de effecten van veroudering van uw huid en voorkomt dat uw bloeddruk daalt.

Te overwegen punten

 1. Ongeacht de enkele voordelen die frisdranken kunnen bieden, moet u zich bewust zijn van de risico's die gepaard gaan met de consumptie ervan. Een rapport in het novembernummer van het "American Journal of Public Health" stelt dat de gemiddelde persoon 11 liter frisdrank per jaar drinkt. Met die consumptie komt het verhoogde risico op overgewicht, obesitas en diabetes. Er is een nog groter risico op gezondheidsproblemen als je light frisdranken drinkt, volgens het septembernummer van het "Journal of General Internal Medicine." Als u light frisdrank drinkt, loopt u niet alleen het risico op obesitas en diabetes, maar verhoogt u ook uw kansen op het ontwikkelen van hartaandoeningen en een hartaanval of beroerte. Als u nog steeds frisdranken wilt consumeren, doe dit dan met mate.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407