Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van gedroogde kersen?

Pas op voor bijwerkingen

 1. Met hun levendige, dieprode kleur en scherpe maar zoete smaak, zorgen gedroogde kersen voor een smaakvolle toevoeging aan uw dieet. Ze leveren brandstof die je nodig hebt om de dag door te komen - elke portie portie gedroogde kersen bevat 133 calorieën - en elke portie portie gedroogde kersen vormt een vierde tot een derde van de dagelijks aanbevolen fruitinname voor vrouwen en een kwart voor mannen, volgens USDA-richtlijnen. Ze bieden ook enkele essentiële vitamines en mineralen die uw gezondheid ondersteunen.

Voordelen van koper

 1. Kersen dienen als een goede bron van koper, een essentieel mineraal. Je lichaam vertrouwt op koper om de collageenproductie te bevorderen, een proces dat nodig is om je weefsels sterk te houden. Koper ondersteunt ook de gezondheid van het weefsel door u te beschermen tegen vrije radicalen - verbindingen die anders zouden bijdragen aan weefselschade - en door uw cellen te helpen energie te produceren. Elke portie kersen van een kwart kopje bevat 92 microgram koper, of 10 procent van uw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Voordelen van vitamine C

 1. Voeg gedroogde kersen toe aan uw dieet en u verhoogt ook uw inname van vitamine C. Elke portie van een kwart kopje bevat 8 milligram vitamine C - 11 en 9 procent van de aanbevolen dagelijkse inname voor respectievelijk vrouwen en mannen. Net als koper verhoogt vitamine C de collageenproductie, dus draagt ​​het bij aan de weefselsterkte en beschermt het je tegen vrije radicalen. Het krijgen van voldoende vitamine C in uw dieet ondersteunt ook nieuwe weefselgroei en helpt bij wondgenezing na verwonding.

Voordelen van vitamine A

 1. Gedroogde kersen zitten boordevol nuttige vitamine A. De vitamine A uit uw dieet ondersteunt de groei van nieuwe cellen en speelt een rol bij wondgenezing en immuunfunctie. Het ondersteunt ook het gezichtsvermogen van de gezondheid en voedt uw huid. Elke portie gedroogde kersen bevat een vitamine A-gehalte van 1132 internationale eenheden. Dit maakt 38 ​​procent uit van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor mannen en 49 procent voor vrouwen.

Meer gedroogde kersen consumeren

 1. De zoete smaak van gedroogde kersen maakt ze welkom in salades. Combineer ze met gehakte geroosterde walnoten en gesneden peer over een bed van donkere bladgroenten, zoals spinazie of rucola. Ze werken ook goed in graansalades - bijvoorbeeld een mengsel van quinoa, verse munt, gedroogde kersen, gesneden sinaasappels en een sinaasappelsapvinaigrette. Je kunt ze ook toevoegen aan tonijn- of kippensalade voor gebruik in broodjes, of bak ze in volkoren muffins.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407