Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van gelatinecapsules?

Glucosinolaten

 1. Gelatinecapsules, ook bekend als zachte gels, hebben een buitenlaag of schaal met het actieve ingrediënt en eventuele vulstof. De inwendige ingrediënten moeten in de vorm van een vloeistof, pasta of suspensie zijn, waarbij kleine deeltjes van het actieve ingrediënt in vloeistof zijn gesuspendeerd. De schaal is gemaakt van gelatine, meestal afgeleid van rundvlees of varkensvlees, samen met water en een weekmaker zoals glycerine om duurzaamheid met flexibiliteit te bieden. Gelatinecapsules hebben voordelen voor zowel de fabrikant van geneesmiddelen en supplementen als de consument.

Gemakkelijke spijsvertering

 1. Gelatinecapsules worden gemakkelijk verteerd en lossen binnen enkele minuten na het bereiken van de maag op, volgens arts Ray Sahelian, die een website heeft gewijd aan natuurlijke supplementen. Dit zorgt ervoor dat het medicijn of supplement niet door het spijsverteringsstelsel gaat zonder te worden geabsorbeerd.

Verhoogde biologische beschikbaarheid

 1. Het gebruik van zachte gelcapsules kan de biologische beschikbaarheid van slecht geabsorbeerde of slecht oplosbare voedingsstoffen verhogen, volgens de Natural Products Insider-website. Door middel van stabiliseren, oplosbaar maken of andere technieken kunnen fabrikanten de effectiviteit van voedingsstoffen zoals co-enzym Q10, carotenoïden en bepaalde kruidenextracten verbeteren. Veel van deze methoden zijn niet mogelijk met vaste materialen.

Hermetisch afgesloten

 1. In tegenstelling tot alle andere soorten capsules zijn zachte gelatinecapsules hermetisch afgesloten en luchtdicht, zoals opgemerkt door de Natural Products Insider-website. Dit maakt ze knoeien duidelijk, omdat elke lekke band aan het oppervlak duidelijke schade zou veroorzaken. Bovendien beschermt de verzegelde capsule de actieve ingrediënten tegen zuurstof, een voordeel dat vooral belangrijk is voor stoffen die de neiging hebben ranzig te worden, zoals visolie en lijnzaadolie. Als de capsule ondoorzichtig is, beschermt deze ook de actieve ingrediënten tegen licht, waardoor sommige stoffen achteruitgaan.

De capsule consumeren

 1. Omdat ze een zachte textuur hebben, zijn zachte gelatinecapsules voor sommige mensen gemakkelijker door te slikken dan tabletten, caplets en andere capsules. Ze verbergen ook de onaangename smaak en geuren van stoffen zoals visolie, die onaangenaam kunnen zijn om door de theelepel te nemen.

Gelatineveiligheid

 1. Gelatine is volgens Sahel over het algemeen onschadelijk en veilig om te consumeren. Het wordt meestal afgeleid van varkensvlees of rundvlees en biedt een kleine hoeveelheid eiwitten en aminozuren. Als een persoon echter allergisch is voor rundvlees of varkensvlees, of het niet wil innemen, kan hij de inhoud van de capsule, die geen gelatine bevat, gemakkelijk legen en in water of sap gieten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407