Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van geroosterd zeewier?

Rijk aan mineralen

 1. Nori zeewier, ook bekend als geroosterd zeewier, komt vaak in grote, platte vellen die geschikt zijn voor gebruik bij het maken van sushi. Je kunt het ook verkruimelen in je favoriete recepten om smaak toe te voegen zonder vet toe te voegen. Het eten van geroosterd zeewier biedt u verschillende voedingsvoordelen.

Vitamine B-6

 1. Een portie van 1/3-kops geroosterd zeewier levert u 39 procent van de dagelijks aanbevolen inname van vitamine B-6 als u een dieet van 2000 calorieën volgt. Deze vitamine, ook bekend als pyroxidine, beïnvloedt de hersenfunctie en helpt bij de productie van neurotransmitters en hormonen. Onderzoek gepubliceerd in het juni 2011 nummer van "Seminars in Cell and Developmental Biology" geeft aan dat de vitamine B-6 in geroosterd zeewier een cruciale rol speelt bij de ontwikkeling van het menselijk brein, hoewel teveel ook nadelige effecten kan hebben.

Fiber

 1. Neem een ​​portie geroosterd zeewier op in uw dieet en neem 3 g vezels. Volwassen mannen en vrouwen hebben elke dag 25 tot 38 g vezels nodig, hoewel uw behoeften afnemen naarmate u ouder wordt - mensen ouder dan 51 hebben dagelijks 21 tot 30 g nodig. De vezels in dit voedsel kunnen helpen het risico op diabetes en hartaandoeningen te verlagen, maar het beïnvloedt ook de darmgezondheid; voldoende vezels krijgen voorkomt diverticulitis, aambeien en constipatie.

Jodium

 1. Geroosterd zeewier is een goede bron van jodium, met een portie die 65 procent van de hoeveelheid bevat die u elke dag zou moeten consumeren. Uw schildklier vertrouwt op jodium om correct te functioneren; zonder voldoende in uw maaltijdplan, kunt u een vergrote schildklier of andere schildklierproblemen ontwikkelen. Het is van cruciaal belang om tijdens de zwangerschap voldoende jodium in uw dieet te krijgen - zonder deze voedingsstof kunt u een baby met een verstandelijke handicap baren. Hoewel sushi tijdens de zwangerschap niet wordt aanbevolen vanwege de gevaren van mogelijke rauwe visbacteriële infecties en kwikbesmetting, kunt u geroosterd zeewier in andere gerechten consumeren.

Vitamine B-12

 1. Eet geroosterd zeewier om meer vitamine B12 in uw dieet te krijgen. Een 1/3 kopje portie van deze zeegroente bevat 21 procent van de hoeveelheid vitamine B12, ook wel cobalamine genoemd, die u elke dag nodig heeft. Vitamine B-12 helpt bij het vormen van rode bloedcellen, DNA, RNA en verhoogt de immuunfunctie. Een studie gepubliceerd in het juli 2011 nummer van het "European Journal of Pediatrics" suggereert dat oudere populaties vaker een tekort hebben dan andere leeftijdsgroepen, hoewel kinderen ook een tekort aan deze belangrijke vitamine kunnen ervaren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407