Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van gezonde schoolmaaltijden?

Overwegingen

 1. Als onderdeel van de Healthy, Hunger-Free Kids Act, vastgesteld in 2010, werd het beleid van het National School Lunch Program herzien om beter te garanderen dat kinderen een voedingswaarde-gezonde lunch krijgen. De veranderingen zorgen ervoor dat scholen groenten en fruit, volkoren voedsel, vetarme zuivelproducten aanbieden en calorieën, verzadigd vet en natrium beperken. Als ouder kunt u dezelfde richtlijnen volgen als u de lunch van uw kind inpakt. Een gezonde schoollunch biedt gezonde voeding om een ​​leven lang gezonde gewoonten en de energie tot stand te brengen die uw kind nodig heeft voor de rest van haar drukke dag.

Biedt belangrijke voedingsstoffen

 1. Het is van vitaal belang dat uw kind een gezonde lunch eet, omdat de lunch een derde van zijn dagelijkse calorieën levert. Je wilt die calorieën tellen door voedingsmiddelen met veel voedingsstoffen aan te bieden. Kinderen die een gezonde lunch eten, nemen volgens de website Fuel Up to Play 60 een hogere voedingsinname op, niet alleen voor de lunch, maar ook voor de hele dag. Als de school van uw kind federaal wordt vergoed voor schoollunchen, wees gerust dat zijn lunch hem voorziet in een derde van zijn dagelijkse behoefte aan eiwitten, vitamine A en C, ijzer en calcium, essentiële voedingsstoffen die vaak ontbreken in het dieet van een kind.

Beperkt vetopname

 1. De American Heart Association beveelt aan dat kinderen niet meer dan 25 tot 35 procent van hun calorieën uit vet halen, waarbij het meeste vet afkomstig is van meervoudig onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetten. Denk aan noten, vis en plantaardige oliën in tegenstelling tot pizza, cake en koekjes. Dit is voldoende om normale groei en ontwikkeling te ondersteunen, en om aan de energiebehoeften van uw kind te voldoen en tegelijkertijd een gezonde hartgezondheid te ondersteunen - voor nu en de toekomst. Een gezonde schoollunch beperkt vet tot minder dan 30 procent en verzadigd vet tot minder dan 10 procent van de totale calorieën in de loop van een week.

Voorkomt obesitas

 1. Dr. Dan Taber, een onderzoeker voor het onderzoeksprogramma, Bridging the Gap, vertelde de Robert Wood Johnson Foundation dat het voorzien van kinderen van gezond voedsel op school een belangrijke stap is in het verlagen van de obesitaspercentages bij kinderen. Schoolmenu's of voedingsmiddelen uit huis die veel verzadigd vet bevatten, kunnen leiden tot obesitas en bijbehorende gezondheidsproblemen, waaronder diabetes en hoge bloeddruk. Gezonde opties, zoals vezelrijk voedsel, volle granen, fruit, groenten, peulvruchten en vetarme zuivelproducten, vullen uw kind en houden hem langer vol. Dit kan ongewenste gewichtstoename en chronische gezondheidsproblemen voorkomen.

Verhoogt energie en cijfers

 1. Wanneer kinderen geen gezonde lunch eten, is het moeilijker om zich op school te concentreren en de energie op te halen voor naschoolse activiteiten. Ze hebben ook meer kans om later in de middag naar ongezonde snacks te reiken. Door een gezonde schoollunch aan te bieden, krijgt uw kind de energie die hij nodig heeft om de middag door te drijven. Een studie gepubliceerd in 2008 in het "Journal of School Health" onderzocht de eetgewoonten van bijna 5.000 schoolkinderen. Kinderen die meer fruit, groenten en eiwitten en minder calorieën uit vet aten, presteerden beter op geletterdheidstests in vergelijking met kinderen met een vetrijk, zoutrijk dieet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407