Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van GGO-maïs?

Vitaminen en mineralen

 1. Genetisch gemodificeerde organismen, GGO's, zijn ontworpen om gunstige genetische eigenschappen die gewoonlijk niet samen in de natuur worden gevonden, te combineren tot één superieur organisme. GGO-mais van verschillende soorten is bio-ontwikkeld om genen van andere planten te bevatten om maïs van betere kwaliteit te produceren, ongedierte en parasieten te weerstaan, grotere opbrengsten te produceren en te gedijen onder een breder scala van omgevingscondities. Dr. Susan McCouch, universitair hoofddocent plantenveredeling van Cornell University, zegt dat GGO's kunnen helpen om honger en ondervoeding in de wereld te verzachten.

Insectweerstand

 1. Een rapport uit 2003 gepubliceerd in de "Public Library of Science-Biology" beschrijft maïs gemodificeerd om genen te omvatten die zijn geleend van een bodembacterie genaamd Bacillus thuringiensis, Bt. De bacterie produceert een kristal, Cry, eiwit dat de darm van insecten verstoort die het opnemen. GMO-maïs bezit nu het vermogen om insecten te doden. Er zijn meer dan 50 gerelateerde Cry-genen gevonden die verschillende insectenplagen vernietigen. Maïs kan nu worden gekweekt op plaatsen waar eerder een besmetting de oogsten vernietigde of grote doses giftige pesticiden die in het milieu werden gepompt, nodig hadden, waarbij vaak nuttige insecten werden gedood. Enorme toenames, gemeten in extra bushels per hectare, zijn geregistreerd. Bt-maïszetmeel werd samen met GGO-sojalecithine in 2002 in 70 procent van de bewerkte voedingsmiddelen gebruikt.

Ziekteresistentie

 1. Maïs is onderhevig aan plantenziekten, waaronder schimmels en bacteriën. Hoewel alle planten vatbaar zijn voor sommige ziekten, kunnen sommige planten weerstaan ​​aan ziekten die anderen aanvallen. Een ander voordeel van GGO-maïs is beschreven in een International Council for Science, ICSU, geciteerd door de "Public Library of Science-Biology". Mais biologisch ontwikkeld om ziekteweerstandgenen van van nature resistente planten te dragen, bevat lagere niveaus van mycotoxinen, stoffen die worden geproduceerd door schimmels die groeien op door insecten aangetaste, niet-GMO-maïs. Myxotoxinen zijn potentieel kankerverwekkend voor mensen.

Weerstand tegen herbicide

 1. Elke hovenier en boer weet dat grond net zo gemakkelijk onkruid zal laten groeien als kasgewassen. Helaas hebben onkruid geen commerciële of voedingswaarde en beroven ze bodemvoedingsstoffen en zonlicht van uw nuttige gewassen. Herbiciden doden onkruid, maar weinigen zijn selectief. Ze kunnen ook landbouwproducten beschadigen. En wanneer gewassen herbiciden weerstaan, blijft de zorg bestaan ​​dat sommige kunnen worden opgenomen en bewaard totdat mensen het voedsel eten. Agronomen die rapporteren voor AgBioWorld beschrijven glyfosaat, merk genaamd Roundup, als een voorbeeld van een onkruidbestrijdingsmiddel tegen GGO-maïs dat resistent is gemaakt. Soortgelijke GMO-voordelen voor maïs zijn ontwikkeld voor andere pesticiden.

Originele GMO-maïs

 1. Genetische modificatie kan ook verwijzen naar eenvoudige plantenveredeling en kruisbestuiving van gewone maïsplanten om gunstige eigenschappen te combineren. Maïs werd oorspronkelijk 10.000 jaar geleden in Mexico gedomesticeerd door kruisbestuiving, waarbij teosinte, een onopvallend gras, werd omgezet in moderne maïs met volle oren. GGO-maïs is niet nieuw, zeggen de landbouwhistorici die rapporteren voor 'Public Library of Science-Biology'. De voordelen van de eerste GGO-soorten groeien al 10 millennia.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407