Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van grapefruit voor bodybuilding?

Huidgezondheid

 1. Grapefruit dient als superfood voor bodybuilders. De citrusvruchten bieden atleten een caloriearm snack boordevol voedingsstoffen. Kies het hele fruit boven sap, pillen en extracten, omdat de vruchtpulp belangrijke voordelen biedt, zoals het verbeteren van de gezondheid van de botten. Eet een uitgebalanceerd dieet, rijk aan fruit en groenten, en vermijd rage voedingsschema's - zoals het Grapefruit Dieet - om uw bodybuilding trainingen te verbeteren.

Hoog vitamine C

 1. Grapefruit bevat veel vitamine C, wat uw immuunsysteem verhoogt. Vitamine C dient ook als een diureticum dat de eliminatie van schadelijke gifstoffen uit uw lichaam vergemakkelijkt. Bodybuilders hebben hogere niveaus van vitamine C nodig om lichamelijke stress te bestrijden die wordt ervaren bij zware weerstandstraining.

Caloriearm

 1. Grapefruit is een fruit met weinig calorieën en veel volume. Volgens MayoClinic.com is het fruit ongeveer 90 procent water en bevat het slechts 38 calorieën in een portie halffruit. Het hoge watergehalte helpt bij het vervangen van vloeistoffen die verloren zijn gegaan door zweten en helpt spierherstel na intensieve training.

Vezelrijk

 1. Grapefruit is een vezelrijk voedingsmiddel. Vezels helpen je verzadigd te voelen, terwijl ze de opname van voedingsstoffen verbeteren, wat een anabole omgeving creëert. Vezelachtig voedsel helpt de spijsvertering, voorkomt constipatie en kan het risico op darmkanker verminderen.

Vermindert insulineresistentie

 1. Volgens Bodybuilding.com vermindert grapefruit de insulineresistentie, wat gewichtstoename remt. Insulineresistentie kan leiden tot vermoeidheid, hoge bloeddruk en hoge bloedsuikerspiegel. Bodybuilders streven naar een stabiel insulineniveau om vetverlies te vergroten en spiermassa te behouden.

Verlaagt cholesterol

 1. Grapefruitconsumptie vermindert cholesterol, wat de bloedsomloop verbetert. Verhoogde bloedsomloop optimaliseert uw bodybuilding-trainingen door voldoende bloedtoevoer naar uw spieren en vitale organen te bevorderen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407