Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van Griekse salade?

Overwegingen

 1. Een Griekse salade is een variant op een traditionele gegooide groene salade die meestal feta-kaas, olijven, komkommer, rode ui en olijfolie bevat, naast de standaardsla en tomaat. De toevoeging van deze extra ingrediënten is een gezonde manier om de voeding van uw salade te verbeteren door essentiële vitamines en mineralen aan uw salade toe te voegen.

Groenten

 1. Het grootste deel van een Griekse salade bestaat uit bladgroenten, tomaten, uien en komkommers. Dit zijn caloriearme en voedzame voedingsmiddelen die u in uw dagelijkse voeding kunt opnemen. Saladegreens geven je een gezonde dosis vitamine A en C, evenals kalium en ijzer. Colorado State University merkt op dat saladegroenten ook fytonutriënten en antioxidanten bevatten, die nuttige stoffen zijn die uw gezondheid helpen beschermen en uw risico op gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen en kanker verminderen. Een kopje tomaten in je salade levert 24,7 mg vitamine C en 1.499 IE vitamine A. Komkommers zijn een gezonde bron van kalium voor slechts 8 calorieën per portie van 1/2 kopje. Rode uienplakken zorgen voor extra vitamine A en C, evenals een kleine hoeveelheid vezels.

Olijven

 1. De meeste versies van Griekse salade bevatten zwarte of kalamata-olijven, die elk een gezonde bron van onverzadigd vet zijn. Een dieet met gezonde onverzadigde vetten kan u helpen uw risico op hartaandoeningen te verminderen. Een grote zwarte olijven voegt slechts 5 calorieën toe aan je Griekse salade, maar voorziet je ook van kleine hoeveelheden calcium, vezels en vitamine A. Maggie Greenwood-Robinson merkt in haar boek 'Good Fat vs. Bad Fat' op dat olijven eten op een regelmatige basis kan ook helpen uw cholesterolgehalte in het bloed te verlagen en vrije radicalen te neutraliseren die kunnen leiden tot kanker en andere chronische ziekten. Blijf bij vier of vijf olijven omdat ze veel natrium bevatten.

 1. Een crumble van feta-kaas voegt een gedurfde smaak toe aan een Griekse salade, maar is ook een voedzame topping. Gebruik een matige hoeveelheid kaas op je salade, want hoewel het gezond is, bevat het ook ongeveer 6 g vet per 1 oz. portie. Je crumble van feta-kaas levert je ook 140 mg calcium om gezonde botten en tanden te ondersteunen. A 1 oz. portie feta-kaas levert ook 0,82 mg zink en 120 IE vitamine A. Je krijgt ook sporen van kalium-, magnesium- en B-vitamines.

Dressing

 1. De meest voorkomende dressings voor een Griekse salade zijn olijfolie of vinaigrette. Hoewel deze verbanden veel vet bevatten, is veel ervan heilzaam onverzadigd vet, dat uw risico op hartaandoeningen en hoog cholesterol kan verlagen en u ook kan helpen bij het handhaven van een gezonde bloedsuikerspiegel. Besprenkel een theelepel olijfolie of vetarme vinaigrette over je Griekse salade om wat smaak toe te voegen zonder het aantal calorieën en vetten van je maaltijd aanzienlijk te verhogen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407