Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van het drinken van Cayennepeperwater?

Overwegingen

 1. Een beetje pittig water kan uw gezondheid een grote boost geven. De voordelen van cayennepeper zijn veel. Cayennepeperwater verwijst meestal naar een thee gemaakt met water, cayennepeper en citroensap, warm of ijs geserveerd.

 2. Overweeg regelmatig aan dit mengsel te nippen, vooral als u een betere metabole gezondheid, een stabiel gewicht en een betere bescherming tegen ziekten wilt.

Overwegingen

 1. Cayennepeperwater biedt potentiële voordelen, zoals verminderde eetlust, verbeterde metabolische en gastro-intestinale gezondheid en potentiële bescherming tegen kanker.

Over Cayennepeper en Capsaïcine

 1. Cayennepeper voegt een kick toe aan veel hartige gerechten, maar u kunt een regelmatige inname garanderen door een cayennepeper-thee te maken. De voordelen van cayennepeper komen voort uit de actieve component, een chemische verbinding die bekend staat als capsaïcine. Cayennepeper, de rode peper in poedervorm, heeft concentraties van capsaïcinoïden, meestal met 2500 microgram per gram.

 2. De heetheid van cayennepeper wordt gemeten met de Scoville-hitteschaal, die de warmte-eenheden van de paprika's beoordeelt op basis van de hoeveelheid capsaïcine die ze bevatten. Pure capsaïcine is aan de top van de schaal met 16 miljoen warmte-eenheden, en paprika's hebben nul. Cayennepeper heeft 5.000 tot 25.000 warmte-eenheden en wordt beschouwd als aan de bovenkant van "milde" paprika's.

 3. Grote hoeveelheden capsaïcine kunnen giftig zijn als ze worden ingeslikt, maar de hoeveelheid in cayennepeper is zo klein dat u echt geen risico loopt op het drinken van cayennepeperwater. Open Heart publiceerde onderzoek in juni 2015 en rapporteerde dat knaagdieren significant voordeel halen uit capsaïcine-innames in het bereik van 0,01 tot 0,02 procent van het dieet. De onderzoekers vermoeden dat doseringen in het bereik van 20 tot 40 milligram geschikt kunnen zijn voor de meeste mensen.

 4. Afhankelijk van uw tolerantie kan teveel cayennepeper mondpijn en maagklachten veroorzaken. Misschien vindt u het het meest comfortabel om cayennepeper-drankjes aan uw dieet toe te voegen voordat u naar een hoge dosis gaat om uw lichaam te laten acclimatiseren.

Eetlustonderdrukking en Detox-ondersteuning

 1. Cayennepeper kan als eetlustremmer werken, waardoor de honger vermindert, zodat u minder eet en langer vol zit. Een studie in Appetite, gepubliceerd in juni 2014, heeft aangetoond dat het toevoegen van capsaïcine aan uw dieet gevoelens van tevredenheid en volheid verhoogt, waardoor overeten kan worden voorkomen. De studie gebruikte capsaïcine-pillen in een dosis van ongeveer 1,03 gram rode chili peper met 39.050 Scoville warmte-eenheden bij elke maaltijd gedurende 36 uur; je zou deze hoeveelheid gemakkelijk kunnen consumeren in een cayennepeper-drankje.

 2. Voordelen van Cayennepeper zijn onder meer het vermogen om de bloedsomloop te stimuleren en de zuurgraad in het lichaam te elimineren. Een artikel in Critical Reviews of Food Science and Nutrition, gepubliceerd in juli 2016, beschrijft verschillende voordelen van het consumeren van cayennepeper, inclusief antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen.

Ondersteuning voor het metabole systeem

 1. Cayennepeper heeft ook gunstige effecten op het metabolisme, volgens onderzoek dat in mei 2018 in het Iranian Journal of Basic Medical Sciences is gepresenteerd. Metabool syndroom, dat wordt gekenmerkt door hoge bloedsuikerspiegels, hoog lipideniveaus, hoge bloeddruk en obesitas, geeft u een groter risico op hartaandoeningen en andere chronische aandoeningen.

 2. Rode peper, in de vorm van cayennepeper, heeft het vermogen om het metabool syndroom en de bijbehorende aandoeningen zoals obesitas en diabetes te beheersen. Cayennepeper kan zelfs het risico op sterfte door hart- en vaatziekten verminderen. De onderzoekers kwamen tot deze conclusie na het herzien van een aantal studies bij dieren en mensen.

 3. Capsaïcine in cayennepeperwater heeft zelfs potentieel om zwaarlijvigheid te bestrijden. Onderzoek gepubliceerd in Pharmacognosy Review in het januari-juni 2017 nummer concludeerde dat consumptie van de capsaïcine cayennepeper kan helpen gewichtsverlies en afbraak van vetcellen te veroorzaken, gevoelens van volheid te verbeteren, uw vermogen om calorieën te verbranden te vergroten en ervoor te zorgen dat u calorie- en vetinname vermindert .

 4. Volgens de review kan de consumptie van capsaïcine nuttig zijn bij obesitastherapie. Hoeveel cayennepeperwater je precies moet drinken om een ​​positief effect te hebben, is echter niet duidelijk.

Ondersteuning voor het metabole systeem

 1. Cayennepeper kan uw spijsvertering helpen verbeteren. Het artikel in Critical Reviews in Food Science and Nutrition concludeerde ook dat cayennepeper een krachtige maag-darmstimulans is die het vermogen van uw spijsverteringskanaal om micronutriënten te ontvangen en te verwerken kan vergroten. De capsaïcine in Cayenne verhoogt ook de bloedstroom in de maag om maagzweren te helpen genezen.

 2. Een ander stukje onderzoek in het Journal of Complementary and Integrative Medicine dat in juni 2016 werd gepubliceerd, wees op andere gastro-intestinale voordelen die kunnen worden toegeschreven aan meer dan 200 bestanddelen in capsaïcine. Deze omvatten stimulatie van de spijsvertering, vermindering van GERD-symptomen (gastro-oesofageale reflux) en remming van pathogenen die een infectie in het spijsverteringskanaal kunnen veroorzaken. Capsaïcine kan zelfs de ontwikkeling van zweren en kanker remmen.

 3. Het artikel merkt op dat meer onderzoek nodig is om de juiste dosering cayennepeper te bepalen om deze voordelen te bieden.

Voordelen voor cardiovasculaire aandoeningen en antikanker

 1. Cayennepeperwater kan ook een cardio-beschermend element hebben, omdat het kan helpen de bloedvaten te verwijden. Hierdoor wordt de bloedstroom vrijer, waardoor de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Het betekent een mogelijke boost in uw cardiovasculaire gezondheid. Open Heart publiceerde een review van onderzoek in juni 2015 dat capsaïcine in cayennepeper de verwijding van bloedvaten kan verbeteren (in een knaagdieronderzoek) en plaquevorming kan ontmoedigen die kan leiden tot verstopte slagaders.

 2. De beoordeling merkte ook op dat knaagdieronderzoek ook heeft aangetoond dat capsaïcine een positief effect heeft op atherosclerose, hypertensie, diabetes, obesitas en beroerte. Opnieuw riep de paper op tot aanvullend onderzoek naar de hoeveelheid capsaïcine die nodig is om deze optimale vasculaire en metabole gezondheid te bevorderen. Het is gewoon niet duidelijk hoeveel cayennepeperwater je moet drinken om de voordelen te krijgen.

 3. Antikankeronderzoek heeft in maart 2016 bewijsmateriaal gepubliceerd over de mogelijke anti-kankereigenschappen in cayennepeper vanwege de aanwezigheid van capsaïcine. Capsaïcine, als een bioactieve fytochemische stof, verandert de expressie van verschillende genen die betrokken zijn bij overleving, metastase en groei van kankercellen. Capsaïcine zet eigenlijk tumor-onderdrukkende genen aan om in actie te komen, mogelijk om het ontstaan ​​van de mutagene ziekte te helpen voorkomen.

 4. Nogmaals, het onderzoek naar het antikankerpotentieel van cayennepeper en het primaire actieve bestanddeel van capsaïcine bevindt zich in een vroeg stadium. Aanbevelingen voor de beste manier om cayennepeper te nemen - via water, capsules of een ander middel - en de te nemen hoeveelheid is niet gedaan.



Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407