Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van het drinken van pruimensap?

Van binnen naar buiten

 1. Pruimensap, gemaakt van een soort pruimenfruit, heeft veel voordelen voor uw gezondheid, waaronder een verbetering van de spijsvertering. Het drinken van het donkerpaarse sap kan ook helpen om chronische ziekten te voorkomen vanwege de antioxidanten die het bevat. Het zoete en licht scherpe sap biedt ook een goede bron van bepaalde essentiële vitamines en mineralen die nodig zijn om uw algehele gezondheid te behouden.

Verbetert de spijsvertering

 1. Veel mensen drinken pruimensap als manier om de spijsvertering te reguleren. Als u constipatie heeft of vaak laxeermiddelen gebruikt, kunt u profiteren van het drinken van pruimensap. Voedingsvezels en natuurlijke sorbitol in pruimen helpen constipatie te voorkomen en te behandelen. Volgens een studie gepubliceerd in juni 2008 in het "Korean Journal of Community Nutrition," hadden constiperende mensen die pruimen aten en dagelijks pruimensap dronken een toename van het aantal stoelgangen per week, een afname van de benodigde tijd per stoelgang, zachter consistentie van de ontlasting en minder ongemak tijdens het bewegen.

Kan ziekte voorkomen

 1. Het drinken van pruimensap voldoet aan uw dagelijkse behoefte aan fruitporties. Plantaardig voedsel is een essentieel onderdeel van een gezond voedingspatroon omdat het vitamines, mineralen en antioxidanten bevat. Volgens een artikel gepubliceerd in het tijdschrift "BioFactors" in 2004, zijn pruimen een uitstekende bron van fenolen, een soort antioxidant. Deze verbindingen helpen uw cellen te beschermen tegen schade veroorzaakt door schadelijke vrije radicalen. Een dieet rijk aan antioxidanten kan helpen bepaalde chronische ziekten, zoals kanker en hartziekten te voorkomen.

Biedt vitamines

 1. Het drinken van pruimensap helpt u om aan uw dagelijkse behoefte aan bepaalde vitamines te voldoen. Het is een goede bron van vitamine C en K en de B-vitamines riboflavine, niacine en B-6. Vitamine C functioneert als een antioxidant, helpt sterk bindweefsel te vormen en ondersteunt uw immuunfunctie. Het vermogen van uw bloed om te stollen is afhankelijk van voldoende vitamine K-waarden. B-vitamines in pruimensap helpen bij de energiestofwisseling, zorgen voor gezonde rode bloedcellen en helpen de hersenen, het zenuwstelsel en de immuunfunctie te reguleren. [! 82413 => 1130 = 5!

Biedt traceermineralen

 1. Je krijgt ook bepaalde belangrijke mineralen door het drinken van pruimensap. IJzer, dat wordt gevonden in pruimensap, is een essentieel onderdeel van het hemoglobinemolecuul in rode bloedcellen. Het is nodig om zuurstof van je longen naar je cellen te transporteren en helpt bloedarmoede te voorkomen. Pruimensap is ook een goede bron van kalium, dat helpt vloeistoffen in het lichaam in balans te houden en een goede hartslag, spiercontracties en zenuwimpulsen in stand houdt. Mangaan, een sporenelement in pruimensap, is in kleine hoeveelheden nodig door het lichaam en helpt bij de stofwisseling en botvorming.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407