Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van het eten van bietengroenten?

Andere voedingsstoffen

 1. Bieten zijn een voedzame knolgewas met licht bittere, smaakvolle bladeren en zoete bollen. Bereid bietengroenten zoals je spinazie of boerenkool zou bereiden - door te koken, te braden of in de magnetron te zetten. Selecteer verse bieten met knapperige groenten om de beste smaak en de meeste voedingsstoffen te krijgen. Bietgroenten bevatten gematigde niveaus van vitamine C en vitamine A, evenals lage niveaus van foliumzuur. Bovendien zorgen bietengroenten voor vezels en voegen ze smaak toe aan salades, sauzen en roerbak.

Vitamine C

 1. Een half kopje gekookte bietgroenten bevat 30 procent van uw dagelijkse vitamine C-inname. Vitamine C is een in water oplosbare vitamine die fungeert als een co-enzym om bepaalde aminozuren te helpen synthetiseren. Bovendien is vitamine C nodig om collageen te produceren, een eiwit dat een gezonde huid, botten, tanden en bloedvaten ondersteunt. Je immuunsysteem heeft ook vitamine C nodig om witte bloedcellen aan te maken die infecties bestrijden. Ongeveer 90 procent van vitamine C in het Amerikaanse dieet is afkomstig van fruit en groenten, zoals bietengroenten.

Vitamine A

 1. Bietengroenten bevatten ook veel vitamine A, volgens Nellie Hedstrom, voedingsspecialist voor de University of Maine Extension-service. Je lichaam gebruikt vet om vitamine A te verwerken en op te slaan, die langer in je systeem blijft dan in water oplosbare vitamines. Vitamine A is noodzakelijk voor een goed zicht en speelt een rol bij de lichtabsorptie in de staven en kegels van uw netvlies. Je hebt ook vitamine A nodig voor celdifferentiatie, immuniteit en een gezonde huid.

Vitamine K

 1. Bietengroenten zijn een belangrijke bron van vitamine K, een voedingsstof die helpt de stollingsfactoren van uw bloed onder controle te houden. De gemiddelde volwassen man heeft 120 microgram vitamine K nodig en de gemiddelde volwassen vrouw heeft 90 microgram nodig. Eén kopje rauwe bietensoorten levert 152 microgram van deze voedingsstof.

Flavor

 1. Bietengroenten hebben een bittere smaak die goed past bij hartige ingrediënten zoals olijfolie, knoflook, uien en scherpe kazen. Spoel bietengroenten af ​​en snijd de stelen weg voordat u gaat koken. Kook bietengroenten in een paar centimeter water of bouillon en bak ze dan in olie en kruiden. Voeg rode pepervlokken of versgemalen zwarte peper toe voor een pittige kick. Strooi een beetje geraspte Parmezaanse kaas of asiago op je groenten voordat je het serveert als je van kaas houdt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407