Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van het eten van boerenkoolchips?

Alternatieven voor pannenkoeken

 1. Als een handvol knapperige chips uw idee is van een smakelijke snack, weet u waarschijnlijk al dat het geen gezonde keuze is. Het goede nieuws is echter dat boerenkoolchips kunnen voldoen aan je verlangen naar iets knapperigs zonder al het verzadigde vet en natrium in hun aardappeltegenhangers. Sterker nog, boerenkoolchips zijn eenvoudig thuis te maken, zodat je altijd een voedzame snack bij de hand hebt.

Laag in calorieën en vet

 1. Boerenkool bevat op zichzelf ongeveer 33 calorieën en minder dan 1 gram vet per kopje. Als je bedenkt dat een ons aardappelchips 154 calorieën en 10,3 gram vet bevat, waarvan 1,1 gram verzadigd is, winnen boerenkoolchips. Zelfs als je een portie boerenkoolchips besprenkelt met een theelepel olie, zoals olijfolie, voeg je slechts 40 calorieën en 4,5 gram vet toe, wat nog steeds minder is dan die ons chips.

Uitstekende bron van voedingsstoffen

 1. Boerenkool, zelfs als het in knapperige friet wordt gebakken, bevat een schat aan bepaalde voedingsstoffen. De bladgroente is een goede bron van vitamine C, een voedingsstof die kraakbeen herstelt en uw huid, botten, pezen en ligamenten gezond houdt. De donkergroene kleur van boerenkoolchips betekent ook de aanwezigheid van vitamine A. Vitamine A is essentieel voor de gezondheid van het oog, maar het houdt ook uw skelet en zachte weefsels gezond. Boerenkool is ook een uitstekende bron van vitamine K, een vitamine waarmee het bloed normaal kan stollen.

Boerenkool en uw gezondheid

 1. Boerenkool zit boordevol antioxidanten. Antioxidanten beschermen uw algehele gezondheid, maar ze kunnen vooral voordelig zijn bij het verminderen van het risico op kanker, merk Michael T. Murray en Joseph E. Pizzorno op in hun boek 'The Encyclopedia of Healing Foods'. De antioxidanten in boerenkool kunnen ook helpen ontstekingen in je lichaam te verminderen; verminderde ontsteking kan helpen het risico op een groot aantal medische aandoeningen zoals een hoog cholesterol te verlagen.

Je eigen boerenkoolfiches maken

 1. Hoewel sommige supermarkten en natuurvoedingsverpakkingen boerenkoolchips verkopen, zijn deze meestal rijk aan natrium. Je eigen boerenkoolchips maken is een goed alternatief, omdat je zelf kunt bepalen hoe zout ze zijn. Bedek boerenkoolbladeren gelijkmatig maar licht met bakolie, zoals olijfolie of koolzaad, en bestrooi ze met een scheutje zeezout. Braad de boerenkool knapperig, dit duurt ongeveer acht tot 10 minuten. Kook de boerenkoolchips echter niet te lang, omdat de bladeren voedingsstoffen gaan verliezen als ze te gaar zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407