Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van het eten van een appel?

Constipatie

 1. Appels eten om de dokter weg te houden kan een cliché zijn, maar het is in de waarheid ontstaan. Appels bieden meerdere voedingsstoffen en verbindingen die een goede gezondheid en gewichtsbeheersing bevorderen. Eén appel telt als één kopje fruit en helpt u aan de aanbeveling van de American Heart Association om dagelijks minstens 4 1/2 kopjes fruit en groenten te consumeren. Appels zijn verkrijgbaar in vrijwel elke supermarkt en zijn lang houdbaar, dus plan deze smakelijke vrucht aan uw dieet toe te voegen.

Fiber

 1. Eén kopje appelschijfjes met de schil, levert bijna 3 g vezels. Vezels zijn een essentiële stof die helpt uw ​​spijsverteringskanaal soepel te houden, de darmgezondheid bevordert en mogelijk helpt het cholesterol te verlagen. Het Institute of Medicine beveelt vrouwen aan om dagelijks minimaal 25 g vezels te consumeren en mannen 38 g per dag. Zorg ervoor dat je de schil consumeert, want appelschijfjes zonder schil bevatten slechts 1 g vezels per kop.

Antioxidanten

 1. Appels zijn een bron van quercetine, een antioxidant. Deze specifieke antioxidant kan helpen bij het verhogen van energie en uithoudingsvermogen tijdens lichamelijke activiteit. Net als andere antioxidanten draagt ​​quercetine ook bij aan verminderde ontsteking in het lichaam omdat het ziekteverwekkende vrije radicalen bestrijdt. Een kopje gesneden appels biedt ook 5 mg vitamine C, die ook werkt als een antioxidant om de immuniteit te bevorderen. Vitamine C is ook essentieel voor de ontwikkeling en het herstel van lichaamsweefsels.

Kalium en vitamine K

 1. Appels zijn een bron van kalium, een essentieel mineraal dat uw lichaam helpt andere mineralen en vloeistoffen te reguleren. Een kopje appelschijfjes levert 117 mg van het mineraal. Appels bieden ook 2,4 mcg vitamine K per kopje. Vitamine K helpt uw ​​bloedstolsel goed.

Gewichtsbeheer

 1. De vezel in een appel kan je helpen om je voor enkele calorieën vol te voelen. Een kopje appelschijfjes, met de schil, levert slechts 57 calorieën en slechts sporen van vet. Eet de appel als snack in plaats van een portie gefrituurde chips, snackcrackers of koekjes en bespaar 100 calorieën of meer. Je kunt notenboter op een appel smeren in plaats van broden met een hoger caloriegehalte en crackers om calorieën te besparen en meer voedingsstoffen te verkrijgen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407