Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van het eten van honingraat?

Bijwerkingen

 1. Imkers weten dat hun direct beschikbare honingraat een lekkere traktatie is met een aantal voordelen voor de gezondheid. Als u geen apiarist bent, kunt u nog steeds genieten van honingraat door het product online te bestellen of bij een natuurvoedingswinkel te kopen. Sommige potten met honing worden rechtstreeks met honingraat verkocht.

 2. Honingraat bevat rauwe honing, die ongefilterd en onbewerkt is en dus tal van stoffen bevat die uw welzijn bevorderen. En aarzel niet om alle bijenwas en andere samenstellingen op te eten - de hele honingraat is wat alle voordelen biedt.

Bijwerkingen

 1. Honingraat bestaat uit zeshoekige bijenwascellen die bedekt zijn met ruwe honing, evenals wat propolis en koninginnegelei. De honing en andere verbindingen bevatten talloze bioactieve componenten die een goede gezondheid ondersteunen en de was is antimicrobieel.

Wat is honingraat precies?

 1. Honingbijen maken een honingraat om hun honing en stuifmeel op te slaan en gebruiken het soms ook om hun larven te huisvesten. Honingraat bestaat uit tientallen zeshoekige wasachtige cellen die kleverige, ongefilterde rauwe honing vasthouden. Je kunt het eten met je vingers, roer het in vanille-ijs, smeer het over knapperige toast of serveer het als vers fruit.

 2. Werkbijen hebben wasklieren waardoor ze bijenwas afscheiden om de honingraat te maken. De was is gesynthetiseerd uit honingsuikers, dus het heeft een kristallijne structuur, geschikt voor constructie in de bijenkorf, legt een artikel uit in Frontiers in Pharmacology, gepubliceerd in 2017.

Voordelen van bijenwas

 1. Bijenwas is eetbaar en wordt in sommige voedingsmiddelen gebruikt als verdikkingsmiddel en als verpakking, zoals voor de wax rondom kaas. Het is ook een waardevol ingrediënt in cosmetica, kaarsen en industriële producten vanwege de hydrofobe eigenschappen. Sommige medicijnen gebruiken bijenwas als verdikkingsmiddel, bindmiddel of geneesmiddeldrager.

 2. Bijenwas heeft antimicrobiële eigenschappen tegen een aantal bacteriën en schimmels. De Asian Pacific Journal of Tropical Medicine publiceerde in september 2016 onderzoek dat bijenwas ontstekingen, brandwonden en kneuzingen kan genezen wanneer het lokaal wordt aangebracht.

 3. Bijenwas kan bij inname effectief zijn bij het bestrijden van de specifieke bacteriën van Staphylococcus aureus, Salmonella enterica, Candida albicans en Aspergillus niger. Bijenwas werkt samen met honing om de groei van deze bacteriën effectief te remmen, waardoor honingraat - de combinatie van honing en bijenwas - een bijzonder krachtig gezondheidsproduct is.

 4. Als je alle honing en andere componenten in de honingraat hebt opgezogen, kan de wax zelfs als kauwgom worden gekauwd.

Voordelen van honing

 1. De verwerkte honing die u in een beervormige fles koopt, heeft niets over rauwe honing in de honingraat. De rauwe honing wordt niet verwerkt of verwarmd, waardoor de veelheid aan organische zuren, aminozuren, vitaminen, fenolen en multimineralen in het product behouden blijft, verklaart onderzoek gepubliceerd in Oxidative Medicine and Cellular Longevity in 2017. Rauwe honing is ook rijk aan bioactieve componenten , zoals fenolzuur, flavonoïden en bepaalde enzymen.

 2. Rauwe honing heeft iets meer textuur en korreligheid dan verwerkte honing. Het is een natuurlijke en effectieve behandeling voor een aantal aandoeningen, waaronder:

 3. Rauwe honing kan de symptomen van gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) verlichten, een mucosale infectie waarbij uw maagzuur terug in uw slokdarm of zelfs in de longen schopt. U ervaart regelmatig brandend maagzuur, ontstekingen en zure oprispingen. Rauwe honing bedekt de slokdarm en maagwand, zodat maagsappen en voedselresten niet terug in je keel kunnen stromen.

 4. Rauwe honing is ook effectief bij de behandeling van andere maag- en spijsverteringsproblemen. Dyspepsie of abnormale darmfunctie kan pijn, een opgeblazen gevoel, misselijkheid en brandend maagzuur veroorzaken en leiden tot de ontwikkeling van kanker. Gastritis wordt gediagnosticeerd wanneer u irritatie en ontsteking van de maagwand ervaart.

 5. Honing kan symptomen van beide aandoeningen effectief behandelen vanwege de antibacteriële eigenschappen en beschermende effecten. Rauwe honing uit honingraat kan ook de hersteltijd van gastro-enteritis - de buikgriep - verkorten en gevallen van virale diarree even effectief minimaliseren als geneesmiddelen.

 6. Natuurlijke honing heeft ook cardioprotectieve effecten, zoals verwijding van bloedvaten en verbetering van cholesterol- en lipideniveaus. De antioxidanten in rauwe honing verminderen het vermogen van bloedplaatjes om stolsels te vormen en verhoogt het niveau van HDL-cholesterol - het gezonde type dat de gezondheid van het hart bevordert.

 7. Eigenschappen in rauwe honing en honingraat kunnen ook antikankereffecten hebben. Het onderzoek in oxidatieve geneeskunde en cellulaire levensduur merkte op dat een speciaal type Tualang-honing cytotoxische effecten op borstkankercellen uitoefent en niet op niet-kwaadaardige borstcellen. Honing kan ook effecten hebben op kankercellen en colorectale cellen, waardoor ontsteking van de kwaadaardige cellen wordt beperkt.

Andere goede dingen in honingraat

 1. Hoewel honing en bijenwas de belangrijkste onderdelen van een honingraat zijn, kan het ook propolis en koninginnegelei bevatten die bijdragen aan de gezonde voordelen.

 2. Propolis, legt Frontiers in Pharmacology uit, is een harsachtige stof die wordt gebruikt om de bijenkorf te bouwen. Het is als bijenlijm die hun structuren bij elkaar houdt. Propolis bevat verbindingen die antioxidant, antimicrobieel, antikanker, antiviraal en ontstekingsremmend zijn. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine publiceerde in maart 2018 onderzoek dat experimentele studies aantoonde ter ondersteuning van de gunstige effecten van propolis en de bijbehorende verbindingen bij de behandeling van maag-darmziekten.

 3. Regelmatige inname van propolis kan ook de glycemische waarden verlagen bij mensen met diabetes type 2, volgens een kleine studie van 66 patiënten met diabetes type 2, gepubliceerd in het maartnummer van het Journal of Integrative Geneeskunde. De deelnemers aan de studie die gedurende 12 weken 900 milligram bijenpropolis consumeerden, ondervonden ook enige afname van specifieke lipideniveaus.

 4. Koninklijke gelei wordt afgescheiden door speekselklieren van honingbij en is een zeer voedzame stof die de koningin en de larven voedt terwijl ze zich ontwikkelen tot werkbijen en drones. Het heeft ook antimicrobiële, ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Royal jelly is beschermend voor de reproductieve gezondheid, neurodegeneratieve aandoeningen, wondgenezing en veroudering.

 5. Het Journal of Dietary Supplements publiceerde herzien onderzoek over de voordelen van koninginnengelei in een uitgave van september 2018 en ontdekte dat het veel gunstige effecten heeft op biologische systemen en mogelijk therapeutische toepassingen heeft voor ziekten zoals diabetes, hoog cholesterol, hoge bloeddruk en kanker.

Andere goede dingen in honingraat

 1. Hoewel rauwe honing een aantal waardevolle voedingsstoffen kan hebben, moet het worden vermeden door zwangere vrouwen en kinderen jonger dan 12 maanden oud. In juli 2012 publiceerde BMJ Case Reports een rapport over een 3-maanden oud meisje bij wie de diagnose infantiel botulisme werd gesteld, waaruit bleek dat ongepasteuriseerde honing een risico kan vormen op botulismevergiftiging bij zuigelingen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407