Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van het eten van kaas?

Overwegingen

 1. Hoewel het vaak veel vet bevat, kan kaas aanzienlijke voordelen voor uw gezondheid bieden als u het met mate eet. Je kunt kaas in veel verschillende voedingsmiddelen gebruiken, en de voordelen variëren dienovereenkomstig, omdat sommige kazen gunstiger zijn voor je gezondheid dan andere, vooral wanneer ze met de hand of traditioneel worden gemaakt in plaats van sterk verwerkt.

Eiwitopname

 1. Veel kazen bevatten veel eiwitten, wat een essentiële voedingsstof is om spiermassa te behouden. Sommige mensen eten niet genoeg eiwitten, dus kaas is een nuttige manier om je dagelijkse inname op te voeren, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw. De kazen met het hoogste eiwitgehalte per portie van 1 ons bevatten Zwitserse kaas van 8 gram; brie, 6 gram; mozzarella, 7 gram; Cheddar, 7 gram; blauw, 6 gram; en Monterey Jack, 7 gram, volgens de National Dairy Council. Ricotta heeft 14 gram eiwit per portie van 1/2 kopje.

Energy Booster

 1. Volvette kazen zijn meestal vrij calorierijk en kunnen dienen als een nuttige vorm van energie. Kaas bevat verzadigd vet, dat volgens de Harvard School of Public Health prima in kleine hoeveelheden te eten is. Als alternatief, het eten van kazen met minder vet geeft je dezelfde "mondtevredenheid" als het eten van gewone kaas en kan een nuttige snack zijn om te voorkomen dat je van een gezond eetplan naar meer toegeeflijk gebied gaat.

Krijg een calciumschop

 1. De meeste kazen bevatten veel calcium. De dagelijkse aanbevolen inname van calcium voor volwassenen is tussen 1.000 en 1.300 milligram per dag. Het eten van 2 ons brie levert 308 milligram op, terwijl 2 ons halfvette cheddar 479 milligram levert. Edam is een vetarme optie dan beide en bevat ook veel calcium - 439 milligram per portie van 2 ons. Dezelfde portie Zwitserse kaas levert maar liefst 570 milligram, terwijl 2 gram Parmezaanse kaas de schaal op 684 milligram calcium tipt.

Vitaminen, mineralen en vriendelijke bacteriën

 1. De meeste kazen bevatten ook veel vitamines en mineralen. Je haalt nuttige hoeveelheden fosfor, jodium, magnesium, zink op uit het eten van kaas, en verhoogt je inname van vitamine B-2, B-12, A en D. Bovendien verbeteren veel kazen het profiel van je darmen bacteriën, die helpen bij een gezonde spijsvertering, metabolisme en circulatie. De beste kazen hiervoor zijn zachte kazen, zoals brie en camembert, en gevormde kazen, zoals Roquefort, Gorgonzola en Deens blauw.

 2. De meeste kazen bevatten ook veel vitamines en mineralen. Je haalt gunstige hoeveelheden fosfor, jodium, magnesium, zink op uit het eten van kaas, en verhoogt je inname van vitamine B-2, B-12, A en D. Bovendien verbeteren veel kazen het profiel van je darmen bacteriën, die helpen bij een gezonde spijsvertering, metabolisme en circulatie. De beste kazen hiervoor zijn zachte kazen, zoals brie en camembert, en gevormde kazen, zoals Roquefort, Gorgonzola en Deens blauw.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407