Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van het eten van linzen?

Serveersuggesties

 1. Als uw boodschappenlijst uit de hand loopt vanwege de kosten van vlees, is het misschien tijd dat u eraan denkt om een ​​deel van uw maaltijden vleesloos te maken. Peulvruchten zoals linzen zijn niet alleen een goedkope eiwitbron, maar zijn ook vetvrij, vezelrijk en rijk aan een aantal essentiële voedingsstoffen. Het toevoegen van linzen aan uw dieet biedt een aantal gezondheidsvoordelen, van het helpen beheersen van uw gewicht tot het bevorderen van de gezondheid van uw hart.

Hoog in vezel

 1. Met bijna 8 gram vezels in een portie van 1/2 kopje, bevatten linzen veel vezels. De meeste Amerikanen krijgen 15 gram vezels per dag, maar hebben 25 tot 30 gram nodig. Het eten van meer vezelrijk voedsel zoals linzen helpt je niet alleen om aan je dagelijkse behoeften te voldoen, maar kan je ook helpen je gewicht beter te beheersen. Vezels in voedingsmiddelen helpen de eetlust te onderdrukken, en het eten van 14 gram extra vezels per dag kan je helpen je calorie-inname met 10 procent te verminderen, volgens een artikel uit 2001 in "Nutrition Review."

IJzerbron voor niet-vlees

 1. IJzergebrek is de meest voorkomende voedingsstoornis ter wereld, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie. Als u onvoldoende ijzer binnenkrijgt in uw dieet, kunnen uw winkels uitgeput raken en kunt u zich zwak en moe voelen. Linzen zijn een goede bron van ijzer, met 3,3 milligram in een portie van 1/2 kopje. Vrouwen hebben 18 milligram ijzer per dag nodig, en vrouwen ouder dan 51 jaar en alle mannen hebben 8 milligram per dag nodig. Je lichaam kan echter niet zoveel ijzer uit plantaardige linzen absorberen als uit vleesbronnen. Je linzen eten met een voedingsmiddel dat rijk is aan vitamine C, zoals paprika, kan de opname helpen verbeteren.

Hoog in foliumzuur

 1. Linzen zijn ook een goede bron van folaat, met 179 microgram in een portie van 1/2 kopje. Folaat is een B-vitamine die uw lichaam helpt nieuwe cellen aan te maken. Het is een voedingsstof die vooral belangrijk is voor vrouwen. Adequate inname van foliumzuur vóór en tijdens de zwangerschap helpt bij het voorkomen van aangeboren afwijkingen in de hersenen en het ruggenmerg bij baby's. Vrouwen die niet zwanger zijn en mannen hebben 400 microgram folaat per dag nodig en vrouwen die zwanger zijn, hebben 600 microgram per dag nodig.

Chronische ziekte voorkomen

 1. Het opnemen van linzen in uw dieet kan ook helpen bij het voorkomen van chronische ziekten. Een studie uit 2012, gepubliceerd in het "Archives of Internal Medicine", toonde aan dat het toevoegen van 1 kop peulvruchten zoals linzen aan het dieet van mensen met diabetes de bloedsuikerspiegel, cholesterol en triglyceriden en de bloeddruk iets verlaagde.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407