Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van het eten van maïsmeel?

Resultaten

 1. Wanneer gedroogde maïs tot poeder wordt gemalen, wordt dit maïsmeel genoemd. Maïsmeel wordt toegevoegd aan bepaalde recepten, zoals brood en pannenkoeken, maar het kan ook worden gekookt om polenta of grutten te maken. Het is ook een goed alternatief voor bloem voor mensen met een glutengevoeligheid of coeliakie. Het voedsel levert ook een schat aan bepaalde voedingsstoffen.

De basis

 1. Een portie maïsmeel van 3,5 ounce bevat 384 calorieën en 5,88 gram vet, waarvan 1 gram verzadigd is. De rest van het vet is in de vorm van hart-gezonde onverzadigde vetten. Meer indrukwekkend is de ongeveer 10 gram eiwit in die portie maïsmeel. Deze hoeveelheid vertaalt zich naar 22 procent van de 46 gram eiwitten die vrouwen nodig hebben in hun dagelijkse voeding en 18 procent van de 56 gram mannen die elke dag zou moeten hebben. Maïsmeel bevat geen cholesterol.

Een uitstekende bron van vezels

 1. Maïsmeel bevat 9,4 gram vezels in elke portie van 3,5 ounce. Dat is 38 procent van de 25 gram vezels die vrouwen elke dag nodig hebben en 25 procent van de 38 gram mannen die ze in hun dagelijkse voeding moeten opnemen. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw kan het verkrijgen van voldoende hoeveelheden vezels helpen om uw risico op hartaandoeningen, diabetes en obesitas te verminderen.

IJzer, zink, niacine en meer

 1. Drie en een halve gram maïsmeel levert ongeveer 3 milligram ijzer, dat is 38 procent van de 8 milligram die mannen elke dag nodig hebben en 17 procent van de 18 milligram die vrouwen dagelijks nodig hebben. IJzer is essentieel voor gezonde rode bloedcellen en houdt ook uw immuunsysteem gezond. Diezelfde portie levert 3,1 milligram zink, dat is 39 procent van de 8 milligram die vrouwen elke dag nodig hebben en 28 procent van de 11 milligram die mannen nodig hebben. Met zink kan je lichaam genezen van verwondingen. Je krijgt ook ongeveer 2,5 milligram niacine, van de 14 tot 16 milligram die respectievelijk vrouwen en mannen dagelijks nodig hebben, evenals kalium, fosfor en magnesium.

Maïsmeel in uw dieet opnemen

 1. Kook maïsmeel met water als een snelle en gemakkelijke manier om een ​​voedzaam ontbijt te maken dat vaak grutten wordt genoemd. Besprenkel de gekookte maïsmeel met honing en strooi er gehakte noten bovenop om proteïne, vezels en vitamine E aan het voedsel toe te voegen. Maak een meer hartige versie, die vaak polenta wordt genoemd, door in zongedroogde tomaten en geroosterde rode paprika te roeren. Je kunt ook proberen de gebruikelijke broodkruimels voor Parmezaanse kip of aubergine te vervangen door maïsmeel, wat ook een goede optie is voor mensen die glutenvrije diëten eten omdat maïsmeel geen gluten bevat.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407