Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van het eten van mango's?

Tips voor het brouwen

 1. Mango's maken al meer dan 4000 jaar deel uit van het menselijke dieet. De mangoboom groeit in de tropen en produceert sappige, voedzame vruchten. Mensen eten alleen mango's of voegen ze toe aan fruitsalades en salsa's. Verse mango's bevatten weinig calorieën en bevatten nuttige voedingsstoffen. Mango's zijn het hele jaar door beschikbaar en vormen een gezonde aanvulling op uw dieet.

Fiber

 1. De meeste groenten en fruit leveren vezels aan uw dieet. Mango's zijn niet anders en leveren 2,6 g voedingsvezels in een portie van 1 kopje. Vezel helpt een goede spijsvertering te bevorderen en constipatie te voorkomen. Voedingsvezels hebben ook meer verstrekkende voordelen. Een vezelrijk dieet kan uw kansen op hartaandoeningen, diabetes type 2 en diverticulaire aandoeningen verminderen. Het Institute of Medicine beveelt aan dat vrouwen ten minste 25 gram vezels per dag consumeren en mannen ten minste 38 gram consumeren. Een kopje mango kan je helpen dat totaal te bereiken.

Vitamine A

 1. Mango's leveren een gezonde dosis vitamine A. U hebt voldoende hoeveelheden vitamine A in uw dieet nodig om gezonde ogen en een goede botgroei te ondersteunen. Mango's leveren 1.785 IE vitamine A in een portie van 1 kop. Dit is ongeveer 35 procent van de vitamine A die je lichaam dagelijks nodig heeft voor een goede gezondheid.

Foliumzuur

 1. Foliumzuur of foliumzuur is een essentiële B-vitamine met veel gezondheidsvoordelen. Voldoende inname van foliumzuur via de voeding is essentieel voor een gezonde zwangerschap. Foliumzuur kan geboorteafwijkingen helpen voorkomen, waaronder spina bifida en gespleten gehemelte. Een tekort aan foliumzuur kan ook een miskraam veroorzaken. Foliumzuur wordt gebruikt om megaloblastaire bloedarmoede te behandelen, die optreedt wanneer rode bloedcellen groter zijn dan normaal. Je hebt elke dag 400 mcg foliumzuur nodig en 1 kopje verse mango levert 71 mcg.

Andere voedingsstoffen

 1. Een portie verse mango van 1 kop levert ook andere voedingsstoffen. Een van de meest opvallende is vitamine C, met 60 mg per portie. Volwassen vrouwen hebben ongeveer 75 mg vitamine C per dag nodig en mannen hebben ongeveer 90 mg nodig. Mango's bevatten veel kalium en één portie heeft 277 mg. Mango bevat ook kleine hoeveelheden calcium, ijzer, magnesium en fosfor. Een kopje mango biedt ook sporen van koper, selenium, mangaan en zink. Door mango aan je dieet toe te voegen, kun je je inname van al deze belangrijke voedingsstoffen verhogen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407