Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van het eten van rauwe groenten?

Studie gewichtsverlies yoghurt

 1. Bij elke maaltijd moet de helft van uw bord bedekt zijn met fruit en groenten, beveelt ChooseMyPlate.gov aan, omdat deze voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen uw risico op bepaalde gezondheidsaandoeningen, zoals obesitas en hartziekte. Hoewel het eten van groenten nuttig kan zijn, heeft het eten van rauwe groenten een aantal extra voordelen ten opzichte van gekookte groenten.

Hogere niveaus van warmtegevoelige voedingsstoffen

 1. Eet rauwe groenten in plaats van gekookte groenten, en je krijgt meer vitamine A en C. Deze vitamines zijn warmtegevoelig, wat betekent dat hoge temperaturen en langere kooktijden deze afbreken of vernietigen. Als je je groenten in water kookt, verlies je ook enkele in water oplosbare vitamines, zoals folaat en vitamine C, omdat ze in het kookwater uitlogen.

Kankerbestrijdende eigenschappen

 1. Zowel rauwe als gekookte groenten worden geassocieerd met een verlaagd risico op bepaalde soorten kanker, maar er is meer bewijs voor de voordelen van rauwe groenten, volgens een artikel gepubliceerd in "Cancer Epidemiology, Biomarkers Preventie 'in september 2004. Dit kan te wijten zijn aan verliezen van nuttige plantaardige chemicaliën tijdens het koken. Rauwe broccoli bevat bijvoorbeeld ongeveer drie keer meer van het enzym myrosinase, dat uw lichaam helpt om zich te ontdoen van carcinogenen of kankerverwekkende stoffen, dan gekookte broccoli. Rauwe broccoli en andere rauwe kruisbloemige groenten kunnen je risico op blaaskanker helpen verlagen, volgens een andere studie gepubliceerd in "Cancer Epidemiology, Biomarkers Prevention" in april 2008.

Potentiële voordelen voor gewichtsverlies

 1. Meer fruit en groenten eten is in het algemeen geassocieerd met kleine hoeveelheden gewichtsverlies, volgens een studie gepubliceerd in het "American Journal of Clinical Nutrition" in mei 2009. De meeste groenten bevatten weinig energie dichtheid, wat betekent dat ze relatief weinig calorieën per gram voedsel bevatten. Rauwe groenten hebben echter de neiging om zelfs een lagere energiedichtheid te hebben dan gekookte groenten omdat ze vaak een hoger watergehalte hebben. Het eten van groenten in plaats van ander voedsel met een hogere energiedichtheid, waaronder vet voedsel en voedsel met veel suiker, kan je helpen af ​​te vallen.

Overwegingen over voedselveiligheid

 1. Er is een nadeel aan het eten van meer rauwe groenten: ze kunnen eerder door voedsel overgedragen ziekten veroorzaken. Het koken van groenten kan veel van de organismen doden die deze ziekten veroorzaken, dus mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem willen hun rauwe groenteconsumptie misschien beperken. Door uw producten te wassen en weg te houden van bestek en oppervlakken die in contact zijn geweest met rauw vlees, kunt u het risico op voedselvergiftiging door rauwe groenten minimaliseren, maar niet volledig elimineren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407