Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de voordelen van het eten van roggebrood om af te vallen?

Gezonde vetten

 1. Rogge, een graan dat nauw verwant is aan gerst en een brood met een uitgesproken smaak maakt, heeft bijzonder positieve effecten als u gewicht wilt verliezen. Roggebrood vult je, onderdrukt je verlangen om te eten en onderdrukt die knagende honger die vaak optreedt wanneer je een afslankplan volgt. Rogge doet je bloedsuikerspiegel niet stijgen, wat oncontroleerbare honger en verminderde energie kan veroorzaken. Eet te veel roggebrood en, net als elk ander voedsel, overschrijd je je dagelijkse hoeveelheid calorieën en ondermijn je je gewichtsverliesplan. Maar roggebrood als onderdeel van een verstandig caloriearm dieet kan je helpen je streefgewicht te bereiken.

Rogge verhoogt je volheidsgevoel

 1. Afvallen vereist dat u meer calorieën verbrandt dan u verbruikt. Een combinatie van meer bewegen en minder eten creëert dit tekort. Minder eten kan echter betekenen dat je hongergevoelens moet doorstaan. Roggebrood kan u helpen om u voller te voelen tijdens de maaltijd, zodat u de voedingsbeperkingen niet als overweldigend vindt. Vervang roggebrood of roggebrood brood voor uw typische volkoren toast als onderdeel van een caloriearm ontbijt om gewichtsverlies te ondersteunen.

 2. Het Nutrition Journal publiceerde in 2009 een klein onderzoek dat aantoonde dat een ontbijt met roggebrood, vergeleken met tarwebrood, de honger van de deelnemers gedurende acht uur verminderde. Eet rogge knapperig brood in plaats van zacht, gistbrood en ervaar vergelijkbare verzadigingseffecten. Een andere studie gepubliceerd in PloS One in 2015 toonde aan dat volkoren roggebrood knapperig brood dat bij het ontbijt werd gegeten de deelnemers een groter gevoel van verzadiging en lagere bloedsuikerpieken gaf in vergelijking met krokant brood met tarwe. In 2012 publiceerde Physiology and Behaviour een studie die aantoonde dat deze onderdrukking van honger door een roggebroodontbijt dagelijks minstens drie weken werkt, wat suggereert dat je niet immuun wordt voor de verzadigende eigenschappen van rogge.

Rogge kan gewichtstoename onderdrukken

 1. Roggebrood kan ook helpen voorkomen dat u zich op de kilo's ophoopt. Hoewel onderzoek nog steeds voorlopig is, toonde een studie van muizen die in 2010 in het tijdschrift Nutrition werd gepubliceerd aan dat het kiezen van rogge als uw bron van volle granen gewichtstoename kan onderdrukken. De muizen die rogge als supplement consumeerden in plaats van tarwe, verloren lichaamsvet en hadden een lager cholesterol, ondanks dat ze hetzelfde aantal calorieën kregen als hun tarwe-etende metgezellen.

 2. In een andere studie, gepubliceerd in een 2010 nummer van het American Journal of Clinical Nutrition, bepaalden onderzoekers dat de consumptie van volle granen, inclusief rogge, correleert met lagere niveaus van visceraal of buikvet . Consumptie van geraffineerde granen, zoals witbrood en pizza, correleert met hogere niveaus van dit ontstekingsvet dat uw risico op het ontwikkelen van chronische ziekten verhoogt.

Rogge brengt bloedsuiker in evenwicht

 1. Pieken in uw bloedsuiker verstoren een gezonde afgifte van het hormoon insuline en kunnen extreme schommelingen in honger veroorzaken. Roggebrood kan deze spijkers matigen, vooral wanneer het wordt geconsumeerd in plaats van geraffineerde granen. De studie van 2010 uitgevoerd op muizen heeft ook vastgesteld dat rogge, vergeleken met tarwe, de insulinegevoeligheid enigszins verbetert. Een latere studie gepubliceerd in een 2014 editie van Nutrition Journal bevestigde dat volkoren roggebrood gunstige effecten had op de bloedsuikerspiegel en insulinespiegels in vergelijking met wit-tarwebrood. Zelfs wit brood verrijkt met wat roggemeel had betere effecten dan alleen wit brood, maar volkoren rogge-versies hadden het meeste voordeel.

 1. Een gemiddeld sneetje roggebrood bevat ongeveer 70 calorieën en telt als een portie volle granen. Een dun plakje roggebrood brood, van ongeveer 5 bij 3 inch, bevat slechts 22 calorieën. Opnemen als bijgerecht bij eieren bij het ontbijt, als een sandwich met een paar gram verse deli kalkoen of als brood geserveerd met diner. Het feit dat rogge een bewezen potentieel voor gewichtsverlies heeft, betekent echter niet dat je het met overgave kunt eten. Als je gewoon rogge toevoegt aan je huidige onderhoudscalorie-inname, zul je aankomen.

 2. Rogge heeft een scherpere smaak dan tarwe, die voor sommigen onaangenaam kan zijn. De smaak van licht roggebrood is minder intens dan roggebrood of marmerrogge. Bijna alle roggebrood, ongeacht de kleur, bevat een kleine hoeveelheid tarwebloem om voldoende hoeveelheden eiwitgluten te leveren, wat body en taaiheid aan het deeg toevoegt. Donkerdere roggen kregen traditioneel hun diepe kleur door het gebruik van hele, gemalen roggebessen, waaronder de vezelrijke zemelen en kiemen, maar veel zijn nu gekleurd met melasse, cacao en oploskoffie. Als je rogge kunt vinden die is gemaakt met de hele bes, kunnen het vezelgehalte en de verzadigende eigenschappen groter zijn dan meer verfijnde versies.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407